Новини

Новата власт идва: Парламентът ще гласува проектоправителството на Кирил Петков

  13.12.2021 10:52  
Новата власт идва: Парламентът ще гласува проектоправителството на Кирил Петков

На извънредно заседание на Народното събрание днес ще бъде гласувана бъдещата изпълнителна власт на страната. Депутатите бяха свикани извънредно от председателя Никола Минчев.

В дневния ред на заседанието са включени три точки - избиране на министър-председател на Република България, приемане на структура на Министерския съвет и избиране на Министерски съвет.

От президентството обявиха, че държавният глава Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще присъстват на извънредното заседание на Народното събрание.

От 14.00 часа, държавният глава ще приеме на „Дондуков“ 2 представителите на служебното правителство, което бе назначено с негов указ на 16 септември 2021 г.

Час по-късно в Министерския съвет ще се проведе и церемонията по приемственост в изпълнителната власт. Предвидено е тя да се случи след като Народното събрание утвърди структурата и състава на новото правителство.

Служебният министър Стефан Янев ще остане и в коалиционния кабинет, но като министър на отбраната. Постовете си запазват и двама от неговите министри - Бойко Рашков на МВР и Николай Денков на образованието и науката./Дарик


Анкета

Какво ще си пожелаете за Новата 2022 година?


Резултати
Видео
Ето я новата коледна песен на Ед Шийрън и Елтън Джон
 06.12.2021 13:54      
Видео
Кой Android смартфон се зарежда най-бързо
 28.11.2021 20:31