Шоу

Индийски фермер изкопа от полето 13-каратов диамант

  07.12.2021 20:00  
Индийски фермер изкопа от полето 13-каратов диамант

Фермерът Мулайам Сингх от област Пана в индийския щат Мадхя Прадеш не можел да повярва на късмета си, когато в понеделник при разкопаване на полето изкопал 13-каратов диамант на стойност над 5 млн. индийски рупии (66 375 долара).

Партньорите на Сингх са изкопали и шест други малки необработени диаманта, като са депозирали скъпоценните камъни в правителствен отдел за добив на диаманти.

Правителството на щата ще продаде диамантите на търг и след приспадане на възнаграждението и данъците парите ще бъдат разпределени между фермерите.

Районът Пана в индийския щат Мадхя Прадеш е известен със своите диамантени мини и запаси. Богатият източник се дължи на вулканичните изригвания, случили се преди векове в този регион.

Инспекторът по диамантите Анупам Сингх от отдела за добив на диаманти в окръг Пана съобщи пред "Индия днес", че пазарната цена на необработените диаманти се оценява на около 5 милиона INR (66 375 щатски долара), но действителната цена ще бъде определена на търга в съответствие с правителствените насоки.

Развълнуван и щастлив от внезапното си забогатяване, Сингх планира да похарчи парите за образованието на децата.


Анкета

Какво ще си пожелаете за Новата 2022 година?


Резултати
Видео
Ето я новата коледна песен на Ед Шийрън и Елтън Джон
 06.12.2021 13:54      
Видео
Кой Android смартфон се зарежда най-бързо
 28.11.2021 20:31