Новини

Скандали в ИТН в навечерието на новото 47-то Народно събрание

  03.12.2021 12:37  
Скандали в ИТН в навечерието на новото 47-то Народно събрание

В четвъртък вечерта се проведоха първите заседания на парламентарните групи каквато е практиката. Събранието на групата на ИТН обаче се очертава да е било най-интересно. Източници на Скандал, които са присъствали споделиха, че е имало остри пререкания между някои членове на групата и заместник-председателя на ИТН хаджи Тошко Йорданов.

Присъствалите на срещата били втрещени най-вече от поведението на депутата Георги Георгиев, който за трети път тази година е водач на листата на партията от Враца. Същият беше номинацията на ИТН за министър на регионалното развитие във второто проектоправителство на Слави Трифонов през лятото.

Името на Георгиев се спрягаше и сега като евентуален министър на същия ресор. Повод за гнева на Георгиев снощи е бил продиктуван от решението на ръководството на ИТН да отпадне неговата кандидатура за министър. Източници на Скандал разказват, че Георгиев видимо си е изпуснал нервите нападайки Йорданов с обвинения в лъжа и нелицеприятни епитети. ИТН е разделена на два лагера.

Единият е оглавен от секретаря на партията Виктория Василева, а другите от Тошко Йорданов. През последните месеци Василева агресивно разширяваше своето вливаните в партията за сметка на падивното поведение на хаджи Тошко, който избягваше конфронтация, но вероятно скоро ще му се наложи. Георги Георгиев е под крилото на Виктория Василева, която на последните избори успя да нареди листите на партията почти еднолично. Това е и една от причините за отдръпване на части сценаристите в лицето на Филип Станев и Ивайло Вълчев, които се отказаха от местата си в това Народно събрание.

Паметливи седесари си спомнят за Виктория Василева с неприязън именно заради интригите, с които се прославила докато е била в СДС. Има индикации, че до Слави Трифонов са стигнали оплаквания на пострадали от “Виктория Борджия”, както я наричат нейните съпартийци. Очаква се Трифонов да започне постепенно да ограничава влиянието и кадруването на Василева.


Анкета

Какво ще си пожелаете за Новата 2022 година?


Резултати
Видео
Кой Android смартфон се зарежда най-бързо
 28.11.2021 20:31      
Видео
Румен Радев пее и свири на китара
 25.11.2021 16:09