Новини

Изгоненият от Фандъкова шеф на завода за боклука се вихри в село Лозен

  02.12.2021 11:38  
Изгоненият от Фандъкова шеф на завода за боклука се вихри в село Лозен
  google

Изгоненият от столичния кмет Йорданка Фандъкова, бивш изпълнителен директор на Завода за третиране на отпадъци Николай Савов, се вихри в село Лозен, пише "ПИК". Доскоро той беше зам.-кмет на община Елин Пелин, която няма нищо общо със село Лозен, което е към столичния район „Панчарево“. Савов ходи и буни хората в селото да излизат на всякакви протести за щяло и не щяло, без да е местен жител. Не е ясно с каква цел ги подбужда. Според местните, иска да яхне вълната на недоволство и да бъде припознат от някоя партия. Те коментират, че търси политическа кариера и реализация след като беше изгонен от ГЕРБ и от зам.-кмет на Елин Пелин. Община Елин Пелин се управлява от ВМРО. Най-вероятно иска да бъде забелязан от т. нар. партии на протеста или бъдещите управляващи.  

БСП ревностно го пазеха при отстраняването му от поста директор на завода за боклук. Савов беше освободен от длъжността заради инцидент с общ работник. Човекът е паднал от стълба. Той е бил откаран в "Пирогов", но е починал вследствие на усложнения при операциите. Фандъкова тогава разпореди проверка на Савов за здравословните и безопасни условия на труд в завода. Той беше обвинен от Столична община в системни нарушения и организация на работата. 

За залитането на Савов към БСП си личи от факта, че му приглася младият Еньо Савов, който не му е син, но е лидер на партията за район „Панчарево“ и е бил кандидат за депутат в 23-ти избирателен район в София през 2017 г. Еньо Савов се движи в редиците на столичната левица и е подкрепял ревностно Румен Радев на президентските избори. Заради интриги в столетницата, Еньо Савов е изваден от листите и на последните три парламентарни избори не е вкарван в тях.  

Интересен факт е, че Еньо Савов е съдружник с Николай Алгафари (баща на журналиста и бивш пиар на БСП Нидал Алгафари) в неправителствената организация „Фабрика за идеи и политики“. Николай Алгафари пък стана член на ГЕРБ. Младият Савов е и в Асоциация за международно обществено развитие – клон Бургас. В нея влиза Яна Вангелова, която сега се подвизава в „Промяната продължава“, а преди това се въртеше около БСП. Тя е бивш председател на Националното представителство на студентските съвети, в чието ръководство се подвизава 12 години и не пуска кокала.

Министерството на образованието им разкри далаверите в свой доклад през 2019 г. за безразборни харчове за над 317 000 лв., от които безобразни 7239 лв. за хавлии, 2003 лв. за медали и купи, 7246 лв. за грамоти, плакети, флашпамет за летния университет, 5550 лв. за грамоти, термочаши, баджове и плакети за зимния университет, 8409 лв. за рекламни материали за "Студент на годината" и др. 

Общо взето Николай Савов и Еньо Савов бързо се ориентират в политическите игри! 


Анкета

Какво ще си пожелаете за Новата 2022 година?


Резултати
Видео
Кой Android смартфон се зарежда най-бързо
 28.11.2021 20:31      
Видео
Румен Радев пее и свири на китара
 25.11.2021 16:09