Спорт

Левски победи с 1:0 Царско село

  01.12.2021 19:55  
Левски победи с 1:0 Царско село
  Lap.bg

„Левски“ спечели с 1:0 двубоя с „Царско село“, слагайки край на серията си без отбелязан гол. Успехът за „сините“ дойде след попадение на Билал Бари. С трите точки „Левски“ се изкачи на осмото място в класирането с 20 точки и запази шансове да се бори за първата шестица, от която разликата е 4 точки.

Играчите на Любослав Пенев пък остават на последното място с едва 12 точки и се приближават до изпадане от елита.

Мачът се игра при закрити врата и без фенове по трибуните по искане на „Царско село“, позовавайки се на наредба за борбата с коронавируса. Това решение предизвика напрежение с феновете на „Левски“, които останаха извън стадиона, но въпреки това подкрепяха със скандирания тима на Мъри.

Двубоят започна с куриоз. Оказа се, че тъй като по терена имаше остатъци от сняг, домакините са боядисали линиите червени. Това обаче създаде сериозни проблеми на системата VAR, която не можеше да бъде калибрирана спрямо новата маркировка. Така двата тима трябваше да подпишат декларации, че са съгласни двубоят да се изиграе без видеосистемата за помощ на съдиите, а главният рефер също се съгласи на това.

Единственото попадение падна две минути преди края на първата част.

Тогава Марин Петков пусна остър пас в наказателното поле, а Мартин Кавдански не изчисти добре, пращайки топката на крака на Димитър Костадинов, който подаде към Билал Бари, а мароканецът матира Янко Георгиев. Домакините обаче могат да съжаляват, защото на 3 пъти нацелиха гредата на вратата на Николай Михайлов.

В часовете преди мача стана ясно пък, че бившият футболист на „Левски“ Насиру Мохамед, който чака близо 800 хил. лева от "сините", е на път да остане без отбор. 27-годишното крило се завърна в шведския "Хекен", след като напусна България. Договорът му обаче изтича в края на годината. Към момента няма индикации да бъде продължен. Мохамед изигра само два мача в "Алсвенскан", тъй като получи тежка контузия.


Анкета

Какво ще си пожелаете за Новата 2022 година?


Резултати
Видео
Кой Android смартфон се зарежда най-бързо
 28.11.2021 20:31      
Видео
Румен Радев пее и свири на китара
 25.11.2021 16:09