Новини

Симеон Дянков: Партиите ще направят всичко възможно, за да формират стабилно управление

  28.11.2021 16:00  
Симеон Дянков: Партиите ще направят всичко възможно, за да формират стабилно управление

Смятам, че през декември вече ще имаме кабинет. Подготвянето на новата коалиция върви добре. Прекрасна мярка е първо да се говори за политики, а след това кой ще изпълнява тези политики. Това каза бившият финансов министър Симеон Дянков в предаването „Събуди се" по Нова телевизия. Според него безспорно коалицията ще е сложна заради броя на партиите в нея и заради разликите между тези партии.

Темите, които могат да се окажат препъникамък за успеха на коалицията, са няколко. „В сектор „Енергетика" - „Белене", „Козлодуй", ТЕЦ-овете, по какъв начин България да върви към зелена икономика. Втората тема е социалната политика. Тя ще се изостри в следващите месеци и заради зимния сезон, и заради инфлацията. Там трябват бързи социални политики и социалните партньори нямат съгласие. Влизането в Еврозоната, кога, по какъв начин - там има огромни различия", коментира Дянков.

Според него партиите ще направят всичко възможно, за да формират стабилно управление.

Според финансиста след този формат на преговори „Продължаваме промяната" трябва да разговаря и с ГЕРБ, тъй като тя все още е значителен фактор в политическия живот, а по част от основните политики позициите им с ГЕРБ са сходни.


Анкета

Очаквате ли успешен мандат на Васил Терзиев като кмет на столицата?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14