Спорт

Иво Ивков: Левски се нуждае от 1 млн. лв. до Нова година

  25.11.2021 14:46  
Иво Ивков: Левски се нуждае от 1 млн. лв. до Нова година
  Lap.bg

Положението в "Левски" е критично, но е под контрол, категоричен е изпълнителният директор на клуба Иво Ивков. Той заяви, че "сините" трябва да набавят близо един млн. лева до Нова година, за да закрепят ситуацията.

"Предстои ни може би най-тежката Коледа в историята на клуба от финансово естество. Дефицитът на клуба в момента и сумата, която трябва, е около 2,2 милиона лева, за да преодолеем този първоначален шок, тъй като в момента идват много от вземанията, трупани в предишния период", каза Ивков на пресконференция.

"Трябва поне половината от сумата, която споменах, да я набавим до Нова година. Това ще стане чрез кампании - няма да имаме почивка нито събота, нито неделя, ще пътуваме из цялата страна. Кампанията ще започне тази събота", обясни Ивков.

По думите му до момента е имало три належащи казуса за изчистване на задължения. Най-важни са били преговорите с бившия треньор Петър Хубчев и екипа му, а те не са направили никакви отстъпки.

"Вече е платена първата вноска, там сумата е притеснителна и е разсрочена за следващите шест месеца. Бях попитан дали някога ще подписвам неизгодни за клуба споразумения - ето, подписах първото, но то беше неизбежно. С този казус не бяха постигнати договорености за никакви отстъпки. Сумата, която остава след първоначалните плащания, е около 800 000 лева."

Постигнато е споразумение и с освободения Симеон Славчев. Третият казус е свързан с решение на ФИФА за 395 000 евро в полза на бившия играч на тима Насиру Мохамед.

"Започваме своевременно преговори и в същото време ще направим така, че сумата да не е дължима до края на годината, за да не влияе на лиценза на клуба. Вярваме, че и там ще можем да постигнем споразумение."

"Правим периодични плащания към НАП, но те не са достатъчни. Положението е абсолютно критично и ще продължава в следващите месеци от финансова гледна точка, но нещата са под контрол."

Ивков добави, че клубът е в непрекъснати разговори с изключително голям брой евентуални, стабилни партньори, но "това ще изисква време".

Според него обаче в клуба се случват и доста добри неща, като подновяването на договорите на някои юноши.


Анкета

Какво очаквате от новото редовно правителство?


Резултати
Видео
Румен Радев пее и свири на китара
 25.11.2021 16:09      
Видео
Горгона е най-новото парче на Папи Ханс
 17.11.2021 21:00