Новини

Нова версия: Издирват осми човек, оцелял при инцидента на Струма

  25.11.2021 11:46  
Нова версия: Издирват осми човек, оцелял при инцидента на Струма

Националната следствена служба на бул. „Г. М. Димитров“ 42, зам.-главният прокурор и директор на НСлС Борислав Сарафов и говорителят на главния прокурор Сийка Милева дават брифинг във връзка с тежкия пътен инцидент на автомагистрала „Струма“.

В медийното пространство се тиражират много спекулации относно инцидента на АМ "Струма". По делото няма нито един очевидец, а в медиите вече има над 20, каза зам.-главният прокурор Борислав Сарафов.

"Поделото са разпитани свидетели, както и двама от оцелелите в трагичната нощ. Двамата са били будни, а показанията им се препокриват напълно. Разпитват се още двама от пострадалите, които са в шок, но ще могат да дадат показания още днес."

Пожарът е започнал отдясно, като всички са се опитвали да отворят прозорците на автобуса.

Аутопсиите са готови, а те показват, че всички са загинали от задушване от пожара, а не от катастрофата. Намерени са сажди в дихателните пътища на загиналите, разкри Сарафов.

Наети са най-добрите експерти, а е назначена комплексна експертиза и такава за причината на възникналия пожар, коментира зам.-главният прокурор.

ДНК ще установи самоличностите на загиналите, а телата ще бъдат върнати на близките.

Пожарът не е възниканал от туби със запалителна течност. Имало е туби със следи от нафта, но не и от бензин.

Проучена е и версията за терористичен акт, като след внимателна проверка, е отхвърлена възможността.

Мантинелата на място е опасна за движението, категоричен бе зам.-главният прокурор Борислав Сарафов.

Главният прокурор Иван Гешев наредил проверка на ВАС за проверка на пътната маркировка и сигнализиращите знаци на всички магистрали у нас.

Видях струпаните и овъглени трупове и частите от телата. Гледката ще остане с мен за цял живот. По-тежко беше да посетим оцелелите в "Пирогов". Всички пострадали бяха в добро състояние, но в психически им беше много тежко. Питахме всички пострадали от какво имат нужда, те поискаха само да знаят как са децата, съпрузите им, родителите им, но те бяха сред труповете, сподели говорителят на прокуратурата.

Мъжът, разбил стъклото, през който са се спасили оцелелите, категорично е заявил, че са се спасили 8 души, но в болница са само 7. Сийка Милева съобщи, че са започнали издирвателни действия.

Според Сарафов гореизложеното представлява загадка, защото има 44 трупа. Свидетели са разкрили, че на бензиностанции е имало размяна на пътници между автобусите и това се проучва, като се сравняват списъците.


Анкета

Какво очаквате от новото редовно правителство?


Резултати
Видео
Румен Радев пее и свири на китара
 25.11.2021 16:09      
Видео
Горгона е най-новото парче на Папи Ханс
 17.11.2021 21:00