Спорт

Нови 8 мача от Шампионската лига в сряда

  24.11.2021 08:59  
Нови 8 мача от Шампионската лига в сряда
  gong.bg

Нови осем мача от петия кръг на груповата фаза на Шампионската лига ще се изиграят тази вечер.

Отборите на Атлетико (Мадрид) и Милан ще се изправят един срещу друг в сряда от 22:00 часа българско време в битка с ключово значение за класирането в група В. Лидерът в групата Ливърпул спечели досегашните си четири мача и е сигурен за първото място, докато Порто (5 точки), Атлети (4) и Милан (1) ще се оспорват втората позиция и участие в осминафиналите на турнира.

Въпреки че "росонерите" загубиха първите си три мача в груповата фаза и имат само една точка в актива си, те все още имат шанс да завършат на второ място, но за целта трябва задължително да спечелят на "Уанда Метрополитано". Всеки друг резултат означава четвърто място за италианския гранд и край на евротурнирите за този сезон. От своя страна Атлетико трябва да спечели, за да продължи да държи всичко в собствените си ръце, иначе ще зависи от останалите резултати. Порто ще си осигури втората позиция, ако спечели на "Анфийлд", а Милан победи Атлетико в Мадрид.

В група А Манчестър Сити (9 точки) посреща ПСЖ (8) и с победа ще си осигури първото място в групата, а равенство ще е достатъчно на "гражданите" за позиция в елиминациите. ПСЖ може да си осигури място на осминафиналите с победа на "Етихад" или ако спечели същия брой точки, които Брюж (4) спечели при домакинството си на РБ Лайпциг (1).

В група С Аякс (12 точки) е сигурен за осминафиналите, а с равенство при гостуването си на Бешикташ (0) ще си осигури първото място. Борусия (Дортмунд) (6) може да си осигури излизане от групата с победа над Спортинг (6) в Лисабон. От своя страна португалците ще продължат напред, ако победят Борусия с два или повече гола.

В група D Реал (Мадрид) (9 точки) ще се класира за следващата фаза с победа над Шериф (6) в Молдова. Интер (7) ще продължи към елиминациите, ако победи Шахтьор (Донецк) (1) у дома, а Шериф не спечели срещу Реал.

Мачовете от Шампионската лига в сряда:

Група А: 22:00 часа българско време, Брюж - Лайпциг, Манчестър Сити - ПСЖ

Група В: 22:00, Атлетико (Мадрид) - Милан, Ливърпул - Порто

Група С: 19:45, Бешикташ - Аякс; 22:00, Спортинг - Борусия (Дортмунд)

Група D: 19:45, Интер - Шахтьор (Донецк); 22:00, Шериф - Реал (Мадрид).


Анкета

Какво ще си пожелаете за Новата 2022 година?


Резултати
Видео
Румен Радев пее и свири на китара
 25.11.2021 16:09      
Видео
Горгона е най-новото парче на Папи Ханс
 17.11.2021 21:00