Икономика

За какво да внимаваме в обявените разпродажби за Черен петък

  18.11.2021 21:56  
За какво да внимаваме в обявените разпродажби за Черен петък

Големите разпродажби започват. Като за начало - от утре в повечето онлайн магазини преди същинския черен петък другата седмица.

По традиция денят на голямото пазаруване е в последния петък от  ноември. Тази година обаче намаленията в интернет започват от утре. За да привлекат клиенти някои търговски центрове ще удължат сроковете за пазаруване цяла седмица. И този път ни обещават атрактивни и отстъпки в цените до 70%. Очакванията са 7 от 10 потребители да се възползват от намаленията.

Табели с падащи цени и примамливи оферти привличат и тази година. А заради отлива на клиенти в епидемията търговците казват, че ще бъдат още по-агресивни.

“Трябва да изчистим стоката, откакто се въведе зеленият сертификат, трафикът в моловете падна драматично. За 7-8 сезон стоката е тук, купили сме я, докарали сме я и тя седи“, каза Венцислав Николов – търговец.

 

Онлайн магазините пък отчитат ръст в продажбите.

„Всяка година получаваме визити в сайта над 2 милиона, така че тази година очакваме и малко повече“, каза Стефан Коларов - директор на електронен магазин.

Според проучвания на онлайн търговци, сред най-предпочитаните стоки са  дрехи и обувки, мобилни телефони, спорт и оборудване.

Най- често за заблуда на купувачите, търговците вдигат цените дни преди черния петък, предупреждават проверяващите.

Нелоялните търговци, които заблуждават купувачите, са застрашени от глоба до 3000 лева.


Анкета

Какво очаквате от новото редовно правителство?


Резултати
Видео
Горгона е най-новото парче на Папи Ханс
 17.11.2021 21:00      
Видео
Интелигентните прозорци от следващо поколение
 16.11.2021 20:33