Новини

Продължаваме промяната се готвят за публични и прозрачни преговори

  18.11.2021 11:08  
Продължаваме промяната се готвят за публични и прозрачни преговори
  БНТ

От "Продължаваме промяната" ще направят процеса по провеждане на преговорите за съставяне на правителство изключително прозрачен. В това увери Калина Константинова от "Продължаваме промяната" пред БНТ.

Тя увери, че се подготвя успешна и стабилна коалиция. ПП не са сложили бележка под линия, а имат смислена и стабилна програма. Всеки от партньорите ще има време да подготви конкретните си предложения, като идеята е да разговорите да се водят публично, да чуят хората как се водят диалогът и преговорите, обясни Константинова.

Тя отказа да коментира партийния живот на останалите формации, но останала с впечатление, че всички са с положителни нагласи за преговорите за съставянето на кабинет. Всеки от нас през цялото време е наясно, че управлението ще бъде базирано на коалиция, подчерта Константинова. Тя е на мнение, че преговорите не трябва да отнемат много време. Преговорите трябва да се случат интензивно и в много кратък срок да бъде изготвено споразумението за съставяне на правителство, настоя тя.

По думите ѝ никой не иска да се бави, да се мотае и ще бъдат проведени правилните разговори. Резултатите от изборите изискват да се поеме отговорност, но от това, което виждаме е, че има необходимост от стабилен кабинет. Не мисля, че някоя партия ще компрометира преговорите заради някаква политически интереси, надява се Константинова.

Тя вярва, че ПП могат да бъдат добри коалиционни партньори с ИТН. ПП са отворени да чуят предложенията на останалите партии, включително и за министри.

Калина Константинова посочи, че в заложените мерки в актуализацията на бюджета 2020 г. има ресурс до януари месец. Първата и най-важна мисия е приемането на бюджета за следващата година. Преговорите трябва да бъдат насочени към приемането на бюджета, работи се по такъв, защото времето за неговото приемане е твърде кратко.

Според нея не е редно да се налагат предложенията агресивно, а е добре да бъдат излъчени от хора, които искат да управляват.

Припомняме, че у нас имаше парламентарни избори за трети път и то за по-малко от една година. До разпускането на 46-ото НС се стигна, след като беше провален и последният шанс за съставяне на редовен кабинет - БСП, които получиха третия мандат, както и в предишното 45-то Народно събрание, не успяха да излъчат правителство.


Анкета

Какво очаквате от новото редовно правителство?


Резултати
Видео
Румен Радев пее и свири на китара
 25.11.2021 16:09      
Видео
Горгона е най-новото парче на Папи Ханс
 17.11.2021 21:00