Новини

Продължаваме промяната вече започнаха преговорите за съставяне на кабинет

  16.11.2021 16:22  
Продължаваме промяната вече започнаха преговорите за съставяне на кабинет

Преговорите за подкрепа на бъдещ кабинет с мандата на формация "Продължаваме промяната" вече са започнали и се провеждат и в този момент. Това съобщи пред БНР Даниел Лорер от партията победител на парламентарния вот.

"Днес говорим с "Има такъв народ", БСП и "Демократична България". Предвид динамичната ситуация в техните ръководства, разговорите в момента са неофициални и се надяваме до края на деня, тази вечер да можем да споделим с медиите как напредваме".

БСП потвърди, че ще участва в преговорите за съставяне на правителство с мандат на "Продължаваме промяната". Корнелия Нинова обяви, че е получила обаждане от Кирил Петков и Асен Василев.

"Приехме тази покана. Започнахме преговори за правителство.Разбира се, в този разговор си казахме, че първо ще сложим на масата програмите си, ще търсим общите неща, ще търсим обединение. Ще работим след това във формат на работни групи, експертни групи, които по секторни политики да разговарят в подробности за програма на бъдещо правителство", заяви по-рано днес Нинова малко преди да обяви, че подава оставка.

Засега от „Има такъв народ“ отказват коментар, а от „Демократична България“ потвърдиха пред БНР, че в късния следобед ще се срещнат с представители на „Продължаваме промяната“.

Към ГЕРБ-СДС и ДПС не са отправяни покани за разговори.

Партия "Възраждане" би преговаряла за подкрепа на бъдещ кабинет с "Продължаваме промяната" само при ангажимент от тяхна страна за отмяна на всички ограничителни мерки, наложени заради Covid-заразата. Това обяви по-рано днес лидерът на партията Костадин Костадинов. "Преди да започнем разговори, ние искаме да разберем ще отпаднат ли всички ограничителни мерки; ще отпадне ли изискването децата ни да бъдат тествани, защото ние искаме децата ни да се върнат в училище".

От "Продължаваме промяната" не приемат условието на "Възраждане", посочи Даниел Лорер.


Анкета

Какво ще си пожелаете за Новата 2022 година?


Резултати
Видео
Кой Android смартфон се зарежда най-бързо
 28.11.2021 20:31      
Видео
Румен Радев пее и свири на китара
 25.11.2021 16:09