Шоу

Създателят на Amazon с имение за 78 млн. USD

  12.11.2021 09:31  
Създателят на Amazon с имение за 78 млн. USD

Създателят на Amazon Джеф Безос инвестира 78 млн. USD в къща на Хаваите. Уникалното на имението е не само неговата площ от 5.7 хектара, но и фактът, че е заобиколено от вулкани и е разположен на територията на морски резерват. Най-близкият вулкан е Халеакале. За последно той е изригнал през 1790 г., а учените прогнозират, че следващото ще е след 500 години. На парцела на остров Мауи са разположени три сгради.

Безос купува имота от семейство Шац, което го придобива през 1996 г. срещу скромните 4.2 млн. USD. Основната къща е с площ 413 кв.м. Разполага с три спални и три бани.

Втората сграда е къща за гости с площ 170 кв.м. с две спални и две бани, а третата къща е с площ 168 кв.м. Разполага с три спални и една баня.

 

Местните жители на Хаваите не са много доволни от "звездите", с които са се сдобили. Освен Безос, наскоро главният изпълнителен директор на Facebook Марк Зукърбърг купи имот от 240 хектара на остров Кауаи за 53 млн. USD. Той също така притежава 280 хектара земя на един от хавайските острови. Съоснователят на Oracle Лари Елисън притежава голям имот на остров Ланай, на осем мили от брега на Мауи.

Местните жители са притеснени от новите съседи, които вдигат цените на имотите. Междувременно в средата на септември Безос дари значителна сума пари на Hawaii Land Trust, който отговаря за опазването на околната среда в Мауи, както и на няколко други местни благотворителни организации. Въпреки това инвестицията му в острова едва ли ще благоприятства въздействието му върху околната среда, като се има предвид, че обича да използва частни самолети.

Между другото, в момента Безос търси нови имоти извън пазара на Мауи, за да разшири портфолиото си от недвижимости в Алоха, както и дом за родителите си в Montage Kapalua Bay.

Портфолиото от недвижими имоти на основателя на Amazon в момента надхвърля 500 млн. USD. В него влизат имот в Бевърли Хилс за 165 млн. USD, къща в съседство на въпросния имот за 10 млн. USD, както и апартаменти в Ню Йорк.

Най-новата шикозна придобивка на Джеф Безос (СНИМКИ) - 2
Най-новата шикозна придобивка на Джеф Безос (СНИМКИ) - 3
Най-новата шикозна придобивка на Джеф Безос (СНИМКИ) - 4
Най-новата шикозна придобивка на Джеф Безос (СНИМКИ) - 5
Най-новата шикозна придобивка на Джеф Безос (СНИМКИ) - 6
Най-новата шикозна придобивка на Джеф Безос (СНИМКИ) - 7

Анкета

Какво очаквате от Продължаваме промяната?


Резултати
Видео
Комична свада между шофьори
 07.11.2021 19:38      
Видео
Строят изцяло нов град за 500 млрд. USD
 06.11.2021 20:29