Спорт

Националният ни отбор по футбол завърши 1:1 срещу Украйна

  11.11.2021 22:16  
Националният ни отбор по футбол завърши 1:1 срещу Украйна

Националният ни отбор по футбол завърши 1:1 в контролата в Одеса срещу тима на Украйна. Срещата ще се запомни с тоталната доминация на домакините и огромния брой пропуски. Но също така и с отличната игра на българските вратари – Борислав Михайлов през първото полувреме и Светослав Вуцов през второто.

Гола за гостите отбеляза в 35-ата минута Радослав Кирилов, който бе най-съобразителен в наказателното поле на съперника. За украинците в 80-ата минута реализира Тарас Степаненко.

Домакините вкара други три гола, които обаче бяха отменени заради засади. А за техния огромен натиск говори фактът, че отправиха 36 удара в българската врата.

Следващият мач на българите е гостуване на Швейцария на 15 ноември в мач от световните квалификации.

Селекционерът Ясен Петров коментира: „Във футбола всичко е възможно. Играхме срещу много силен отбор. При заминаването си бяхме поставени под голямо напрежение. Не се притеснихме, днес бе ден на вратарите. Много сериозен противник със силни играчи. Това е първи гол, който им отбелязват в Украйна. Има какво да подобряваме, но ходовете, които предприехме, бяха добри. Създадоха положения, защото са добър отбор. Не искам да им изброявам футболистите, знаете докъде стигнаха на Европейското. Феновете не спряха да ги подкрепят от трибуните. Радостното е, че оцеляхме след вихрушката. При всички положения ще освежим отбора за Швейцария“.


Анкета

Какво очаквате от Продължаваме промяната?


Резултати
Видео
Комична свада между шофьори
 07.11.2021 19:38      
Видео
Строят изцяло нов град за 500 млрд. USD
 06.11.2021 20:29