Спорт

Меси пропусна мачове на ПСЖ, но ще играе за Аржентина

  11.11.2021 20:14  
Меси пропусна мачове на ПСЖ, но ще играе за Аржентина

Аржентинската звезда Лионел Меси е напълно възстановен и ще играе за националния отбор на страната си в световната квалификация по футбол с Уругвай. Той имаше проблеми в коляното и разтежение в бедрото, които го оставиха извън състава на Пари Сен Жермен за последните два мача в първенството. Селекционерът на Аржентина - Лионел Скалони заяви, че хората от екипа му са работили достатъчно по индивидуален план, за да подготвят Меси и да му помогнат да преодолее двойния проблем с травмите.

 "Генерално, ние вярваме, че Лео Меси е в добро състояние", каза още Скалони преди двата мача на аржентинците с Уругвай и Бразилия. - Лео иска да играе и аз също искам той да играе за нашия отбор".

В последно време излизат постоянно информации, че Меси не е щастлив в Париж и завръщане в Барселона е много вероятно. Но Скалони отхвърли подобни насоки на развитието на ситуацията. Отделно от това, звездата си тръгна от Париж по-рано от останалите национали състезатели. "Ние поддържаме добри отношения с Леонардо, генералният мениджър на ПСЖ. Тяхната реакция е разбираема, след като Меси прекарва доста време вече в националния отбор. Но няма никакво съмнение, че ние не сме нарушили правилата и той е тук с оторизацията на клуба. Това винаги е било проблем за европейските клубове, но разстоянието между Европа и Южна Америка не може да се съкрати, каза още треньорът.

Аржентина е на 2-ро място в единната квалификационна група на континента на 6 точки след лидера Аржентина след 11 мача. Очакванията са и двата отбора да попаднат в топ 4, които се класират директно. Петият отбор играе междуконтинентален плейоф. Тимът на Скалони е вече 25 мача без поражение, спечели Копа Америка и продължава да доминира от средата на 2019-а насам.


Анкета

Какво очаквате от Продължаваме промяната?


Резултати
Видео
Комична свада между шофьори
 07.11.2021 19:38      
Видео
Строят изцяло нов град за 500 млрд. USD
 06.11.2021 20:29