Анализи

Кутев: Най-лошото за България е правителство на БСП, подкрепяно от ДПС и ГЕРБ

  09.11.2021 09:11  
Кутев: Най-лошото за България е правителство на БСП, подкрепяно от ДПС и ГЕРБ

Не дай си Боже след изборите да имаме правителство на БСП, което ще бъде подкрепяно от ГЕРБ и ДПС. Обществото не иска такова правителство. Това ще бъде най-лошото за България, а аз първи ще излезна на протест.  Това обяви по Нова ТВ Антон Кутев, говорител на служебното правителство. Според него до голяма степен БСП е  успяла да заговори на езика на партиите на промяната.
В БСП има експертиза и много полезни хора. В главите на някои инженери вероятно съществуват такива планове за правителство на ГЕРБ, ДПС и БСП. Нашата лидерка е вироглава, не вярвам Корнелия да е влезнала в подобни договорки да става премиер с подкрепата на ДПС и ГЕРБ, обясни Кутев.
Говорителят даде разяснения и по някои от най-скандалните теми, които вълнуват обществото през последните седмици.

За нелицензираните машини за гласуване

Става дума за 228 плюс още 150 нелецинзирани машини за гласуване, които бяха открити на различни места в столицата. Проблемът е, че Борисов бърка мисловните си фикции с реалността. Да не ни връща към Костинброд, тук случаят е различен. От „Сиела Норма“ твърдят, че машините не могат да бъдат използвани за гласуване. Любопитно обаче е, защо „Сиела Норма“ сега вкарват машини за Грузия през София, когато тук се очакват избори. Точно в този момент този скандал не ни е необходим. Категорично съм убеден, че чрез тези машини не могат да се правят манипулации и никой от правителството не подготвя такива провокации.

За грабежа от магистрала „Хемус“

Темата за „Хемус“ се върти от 4 месеца. Очаквах не Бойко Рашков, а прокуратурата да вади информация, но тя мълчи. Това не е изолиран случай, по тази схема грабежът се е случвал на всички лотове. Борисов излъга – няма банкови гаранции за това строителство. За 1 млрд. няма банкови гаранции. Не изключвам сблъсък на Темида с тези хора. По участъци, които още не са проектирани от бъдещата магистрала „Хемус“ има платени милиони авансово от правителството на Борисов. Тези милиони действително са  отишли в Дубай, но аз не мога да кажа при кого са отишли. Нека прокуратурата да каже, какво се е случило, тя обвинява, а мълчи за проблемите. Не е работа на Бойко Рашков да казва, какво се е случило, а на обвинението.

За кризата с коронавирус и жертвите от пандемията

Проблем е, че отново имаме много жертви, но обществото е дълбоко разделено по отношение на пандемията. Едни хора не искат да си тестват децата, да се затварят заведенията. Около милион и половина са българите, които са ваксинирани и тази армия вече надделява., заяви Кутев. Той обаче обаче отказа да каже, каква е отговорността на служебното правителство, което пропиля лятото и началото на есента, за да подготви населението за четвъртата вълна на пандемията./ factor.bg


Анкета

Какво очаквате от Продължаваме промяната?


Резултати
Видео
Комична свада между шофьори
 07.11.2021 19:38      
Видео
Строят изцяло нов град за 500 млрд. USD
 06.11.2021 20:29