Новини

Здравните власти със становище за антителата срещу COVID-19

  08.11.2021 22:15  
Здравните власти със становище за антителата срещу COVID-19

Изследването на специфични антитела от клас IgG срещу SARS-CoV2 с два типа тестове може да служи като маркер за защита срещу COVID-19 при предложените критерии за използваните тестове. Това заключи Експертният съвет по „Клинична имунология“ в становището си за валидирани методи за количествено определяне, референти стойности, интерференции и значение на антитела срещу SARS-CoV2.

За целта могат да се използват оторизирани от FDA тестове: количествено определяне на антитела срещу RBD на вируса при количество над 10 пъти от горната референтна граница, отразена в резултата от изследването; вирус-неутрализиращи антитела, измерени с ELISA със стойност над 60% за вирусна инхибиция.

Интерферон-гама базираните тестове за определяне на клетъчен имунитет срещу коронавируса също могат да дадат информация за протекция.

Изследванията следва да се подновяват на 90 дни в случай на използването им като документ за имунна протекция срещу коронавирусна инфекция.

Преди дни здравните власти заявиха, че предстои да вземат решение за това дали да се издава зелен сертификат на база изследване за антитела. Те обявиха, че решението ще бъде взето на база становище на експертите. Припомняме, че към момента зелен сертификат се издава на ваксинирани срещу COVID-19, доказано преболедували вируса и хора с отрицателен тест за коронавирус.


Анкета

Какво очаквате от Продължаваме промяната?


Резултати
Видео
Комична свада между шофьори
 07.11.2021 19:38      
Видео
Строят изцяло нов град за 500 млрд. USD
 06.11.2021 20:29