Анализи Новини

Лидерите на Демократична България здраво охранени

  08.11.2021 16:40  
Лидерите на Демократична България здраво охранени

Едно от основните изисквания към  политическите лидери е да изглеждат добре физически. Президентът на САЩ Роналд Рейгън изглеждаше като мъж мечта. Висок, елегантен, добре облечен с изключително чувство за хумор. Клинтън също. Такива бяха  Обама и Тръмп. Примерите са много - Тони Блеър, Жак Жирак, Митеран, Берлускони Саркози, Крал Хуан Карлос, принц Чарлз и десетки други. В България Иван Костов, Симеон Сакскоцурготски, дори Сергей Станишев като премиери бяха много добре и модерно облечени. От президентите изключение правеше Жельо Желев, но на него му е простено, защото беше в зората на демокрацията и не се наблягаше на това как изглежда един политик. Но след това Петър Стоянов, Първанов, Плевнелиев изглеждаха добре и модерно. Румен Радев също. Борисов  като главен секретар въпреки кожената тожурка имаше фигура на манекен. Но после се охрани и занемари.
В сегашната кампания най - нелепо изглеждат налятите Христо Иванов и Ивайло Мирчев от "Демократична България". Последните няколко години те направиха успешни пиар акции с главни герои Доган и Делян Пеевски, когото заради килограмите наричаха Шиши. Но картинката се обърна. Пеевски отслабна драстично, което му даде самочувствие и увереност да се върне в политиката и да прави срещи с избиратели. Обаче на другия полюс отиде Христо Иванов.
Напоследък лидерът на "Да, България" изглежда доста нелепо. С отесняло, напънато  сако, изпъната все едно всеки момент ще се пръсне риза, тясна яка. И на фона на небръснатото лице, картинката става доста отцлъскваща.
Някой може да каже, е какво от това, че са понапълнели. Но не, не са напълнели, занемарили са се! А това не е добър атестат за политик. Говори за неуважение към себе си и избирателя. И това може би ще е една от причините резултата на ДБ на изборите да се срине.
 
Емилиян Кънчев 

Анкета

Какво очаквате от новото редовно правителство?


Резултати
Видео
Румен Радев пее и свири на китара
 25.11.2021 16:09      
Видео
Горгона е най-новото парче на Папи Ханс
 17.11.2021 21:00