Свят

Създателите на ваксината на Пфайзер: COVID-19 ще стане управляем

  01.11.2021 21:51  
Създателите на ваксината на Пфайзер: COVID-19 ще стане управляем

С напредването на ваксинация вирусът на COVID-19 ще стане управляем, казаха създателите на „Бионтех“ и ваксината „Коминарти“, произвеждана от „Пфайзер“. Угур Шахин и Йозлем Тюреджи смятат, че вирусът с годините ще получи статута на грипа, за който някой групи от населението трябва да се ваксинират всяка или през две години, пише "Дойче веле".

„Много от нас вече са ваксинирани и са достигнати нови нива на свобода. Нормалност ще има, където може да действаме по-свободно, защото големи части от населението ще имат имунитет“, коментира Йозлем Тюреджи.

На въпрос дали двамата са разочаровани от това, че има хора, които се съмняват в тяхната ваксина, Угур Шахин отговори, че не са.

„Ние даваме прозрачна информация. Смятам, че е добре, че експертите говорят в медиите. Единствено бих препоръчал да не се гледа само едностранчива информация, а да се достига до възможно най-широката, за да се вземе добро решение“, коментира Шахин.

И двамата добавиха, че ваксината на „Пфайзер“ и „Бионтех“ не се е появила „от нищото“, а се основава на изследвания, правени през последните 30 години.

Анкета

Доволни ли сте от резултата от балотажа за президент?


Резултати
Видео
До това тайнствено село няма път, но там живеят хора
 01.11.2021 13:31      
Видео
Любо Киров, Стенли и Христо Мутафчиев запяха заедно
 26.10.2021 21:59