Новини

Стойчо Кацаров потвърди: Ако мерките не дадат резултат, ни чака локдаун

  26.10.2021 18:24  
Стойчо Кацаров потвърди: Ако мерките не дадат резултат, ни чака локдаун
  Darik

Служебният министър на здравеопазването Стойчо Кацаров потвърди казаното по-рано днес от президента Румен Радев, че ако мерките не дадат резултат, ни чака локдаун, предаде БНТ.

По думите му и сега сме в т.нар. локдаун, като се дава възможност на стопанските предприятия да работят със зелен сертификат. Кацаров допълни, че не се следят конкретни цифри като заболеваемост, а се следи цялостната ситуация в страната. Министърът заяви, че ситуацията с леглата е критична.
По-рано днес стана ясно, че Българският лекарски съюз сезира прокуратурата и ДАНС заради съмнения за нарушения от страна на управителя на здравната каса по прилагането на няколко закона.

„Това, че свети в червено, не значи, че е изчерпан целият капацитет. Това значи, че е изчерпан разкритият до момента капацитет. Но това, което ни притеснява нас, което ни принуди да предприемем тези мерки миналата седмица, е, че ние знаем, че целият капацитет на болниците вече е близо до изчерпване. Резервите за това да се разкриват още 10, и още 10 легла, вече не са толкова големи“, каза министър Кацаров.

5863 са новите случаи на COVID-19, регистрирани у нас през изминалото денонощие. Така страната ни бележи черен рекорд по този показател от началото на пандемията. Починалите от вируса за денонощието са 243.


Анкета

Доволни ли сте от резултата от балотажа за президент?


Резултати
Видео
Любо Киров, Стенли и Христо Мутафчиев запяха заедно
 26.10.2021 21:59      
Видео
Toyota показа количка с дистанционно на водород
 21.10.2021 16:43