Новини

Зам.-министър Дамянов: София няма да остане на студено заради задълженията на Топлофикация

  25.10.2021 18:43  
Зам.-министър Дамянов: София няма да остане на студено заради задълженията на Топлофикация

София няма да остане на студено заради задълженията на столичната „Топлофикация“, съобщи заместник-министърът на енергетиката Мирослав Дамянов.

Министерството и Българският енергиен холдинг обсъждат варианти за инвестиция в топлофикационното дружество, за да се реши дългосрочно въпросът с дълга на топлофикационното дружество, заяви изпълнителният директор на Българския енергиен холдинг Валентин Николов:

„Ние с нарочно писмо -  утре или вдругиден, ще предложим на нашия принципал да се създаде работна група между Министерството на енергетиката, Столична община, „Топлофикация“, „Булгаргаз“ – съответно инициатори ще бъдем ние, за решаване на проблема дългосрочно и евентуалното придобиване на собственост в „Топлофикация“, като възможен вариант на решаване на проблема. При всички случаи  инвестициите, които са необходими да се направят в „Топлофикация София“, Български енергиен холдинг“ е в състояние да направи“.

Мярката тепърва ще се обсъжда, а като временно решение от "Булгаргаз" предлагат енергийният холдинг да изкупи вземанията на „Топлофикация София“.

Задълженията на дружеството през последните дни намаляха с 10 милиона лева, които бяха преведени на "Булгаргаз".


Анкета

Доволни ли сте от резултата от балотажа за президент?


Резултати
Видео
До това тайнствено село няма път, но там живеят хора
 01.11.2021 13:31      
Видео
Любо Киров, Стенли и Христо Мутафчиев запяха заедно
 26.10.2021 21:59