Новини

Рашкков: Шеф на МВР при Борисов бил на заплата при наркобос

  25.10.2021 18:16  
Рашкков: Шеф на МВР при Борисов бил на заплата при наркобос

Собственик на пътностроителна фирма, която активно е участвала в строежа на магистралите, е изнесъл в Дубай 21 милиона. Това заяви в "Лице в лице" по бТВ служебният вътрешен министър Бойко Рашков.

Той обеща МВР да осветли цялата афера до ден - два. „Това не е единичен случай, нямам предвид само този човек. След като подобни суми се изнасят извън страната, ние се чудим откъде да вземем пари за здравеопазване и пенсии. Нито един от собствениците на фирмите, които са строили лотовете, не дойде на срещата при министър Комитова, за да докаже с документи, че държавата нещо му дължи. Това само по себе си говори за тяхната отговорност“, каза вътрешният министър пред бТВ.

Бойко Рашков намекна, че ще обяви и документи, от които ставало ясно, че министър на вътрешните работи в правителство на Бойко Борисов е имал контакти и е бил на заплата при известен наркотрафикант.

Той попита риторично: Как искате да се борим с организираната престъпност, когато Борисов е издигал на ръководни места такива хора. Дали един такъв вътрешен министър може да се бори с престъпността, ако е свързан с известен наркотрафикант.

Рашков се е запознал с материалите по разследването и скоро ще обяви името на този човек.

"Има много сигнали за купуване на гласове, както бе и на предходните избори. Тези сигнали са главно за опити и купуване на гласове от две основни партии - ГЕРБ и ДПС."

Това заяви служебният вътрешен министър Бойко Рашков пред „Лице в лице“.

Той допълни, че това се случва със заплахата: И да внимават, когато се върнат на власт, както и с финанси с неясен произход.

„Някои наши партии са свикнали да печелят изборите по един нечестен начин. Органите на МВР свършиха едно добра работа, която се оценява високо от много партии и мнозинството български граждани. Ние спазваме законите, които ни задължават да разследваме престъпни прояви“, каза той.


Анкета

Доволни ли сте от резултата от балотажа за президент?


Резултати
Видео
Toyota показа количка с дистанционно на водород
 21.10.2021 16:43      
Видео
Колко фатални грешки може да направи един водач на пътна помощ
 17.10.2021 21:39