Новини

Спешни медици на протест пред Здравното министерство

  20.10.2021 12:15  
Спешни медици на протест пред Здравното министерство

Протест на лекари, медицински сестри, шофьори на линейки и санитари от центровете за спешна медицинска помощ от цялата страна и COVID отделенията в болниците започна малко преди 12:00 ч., пред Министерството на здравеопазването. Организатори са Синдикат "Здравеопазване" към НС "Защита".

Поводът за недоволството е свързан с издадена, според синдиката - неясна, Заповед за изплащане на допълнителни възнаграждения за работа в условията на пандемия, което водело до несправедливо и субективно разпределение на допълнителните възнаграждения и дори лишаване на работещи от тях.

Това създава масово недоволство и напрежение в отделните спешни центрове и COVID отделенията в болниците, посочват от синдиката.

От синдиката поискаха среща с министъра на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров. „На първо място това ще покаже отношението на неговото отношение към хората на протеста и цялата гилдия на здравеопазването, ако се крие зад стените на министерството, това означава явен крах на здравеопазването“, посочи д-р Георгиев от синдикалната организация.

По думите му представители на политически сили, които са се включили към техния протест, са част от обществото, те отиват в НС и ще представляват обществото. „Само да не се получи като предния път – партиите на протеста да не дойдат на протеста. Нека всички съпричастни към протеста да дойдат", посочи той и уточни, че не са политически организирани, а защитават правата на хората, които членуват там.

 


Анкета

Доволни ли сте от резултатите от парламентарните избори?


Резултати
Видео
Колко фатални грешки може да направи един водач на пътна помощ
 17.10.2021 21:39      
Видео
Лекар показа как да се справим бързо със запушен нос
 13.10.2021 16:07