Новини

Нова акция срещу незаконни таксита в София

  13.10.2021 13:43  
Нова акция срещу незаконни таксита в София

Нова акция на службите срещу незаконен таксиметров превоз на територията на София. Действията са осъществени във вторник на територията на столицата чрез използването на схемата „таен клиент“. В акцията участваха екипи на Икономическа полиция, ГДНП, Изпълнителната агенция „Автомобилна администрация“ и Националната агенция за приходите. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.
Обект на действията бяха незаконни действия през мобилно приложение, което работи основно в големите градове на страната и предлага широк спектър от транспортни услуги, в това число и таксиметров превоз на пътници. Проверките бяха реализирани на две локации в столицата – аерогарата и паркинга на голяма търговска верига.

В единия случай бе установено, че водачът работи с личния си автомобил, а във втория – със служебен, собственост на частна фирма, двамата шофьори не издават платежни документи за предлаганата услуга, нямат и лиценз за извършването на превоз на пътници срещу заплащане.

Те са санкционирани, а превозните средства са спрени от движение, като са свалени номерата и са иззети документите на автомобилите. По случаите са образувани преписки.

Предвижда се операции като тази да продължат.


Анкета

Трябва ли да се въведе пълен локдаун?


Резултати
Видео
Разгадаха мистерията на срязаната от извънземни скала
 12.10.2021 21:33      
Видео
Трябва да внимавате преди да сготвите яйцата, купени от магазина
 11.10.2021 13:15