Спорт

Уставът на конгреса не е нарушен на конгреса на БФС

  13.10.2021 12:43  
Уставът на конгреса не е нарушен на конгреса на БФС

 Уставът на конгреса не е нарушен, заяви Йордан Лечков в БТВ "Тази сутрин". Той отговори на Димитър Бербатов и неговия екип, които твърдят, че има нарушения при избора на Борислав Михайлов за нов президент на БФС. Михайлов бе преизбран за президент на извънредния конгрес с 241 гласа срещу 230 за Бербатов. Христо Порточанов беше подкрепен от 8 клуба.

"Уважавам мнението на всеки, искаха конгрес. Съдът го назначи. Всичко в тази държава беше съобразено с желанието на група млади хора, няма значение дали са можещи или неможещи. Всичко, което поискаха вчера - преброители, присъствие от УЕФА, ФИФА, ние все пак сме организация, която подлежи на контрол.", започна Лечков, като коментира и недопускането на журналистите до конгреса.

Припомнено беше, че представителите на медиите трябваше да наблюдават от монитори в пресцентъра, но без звук.

Масово се прави в Европа. Това ли е най-големият проблем? Прозрачността е.. ето, аз съм тук, коментира Лечков.

По отношение на конгреса той беше категоричен, че всичко е наред и уставът трябва да се чете правилно. Решенията, а не гласуването. Виждате ли къде е уловката? В залата! Може да са били 500 клуба, но отиват до урните 480. Другите са в залата, но не искат да гласуват. Това гласуване трае близо 3 часа, не е решение.

Решенията се взимат от Изпълкома. Трябва заедно да се обединим, не само футболните хора, а всички спортни хора, да има промяна във финансирането на спорта. От страна на държавата трябва да се наблегне на обучението на треньорите.

Преди месец Изпълкомът на БФС гласува редовен конгрес през март 2022 г. Все още не е ясно дали той ще се проведе. Трябва да има конгрес, но да не е изборен, а да се гласува бюджет, каза още Лечков.


Анкета

Трябва ли да се въведе пълен локдаун?


Резултати
Видео
Разгадаха мистерията на срязаната от извънземни скала
 12.10.2021 21:33      
Видео
Трябва да внимавате преди да сготвите яйцата, купени от магазина
 11.10.2021 13:15