Спорт

Официално: Пети мандат за Борислав Михайлов

  12.10.2021 16:57  
 Официално: Пети мандат за Борислав Михайлов

Борислав Михайлов беше преизбран за президент на Българския футболен съюз. Той спечели доверието на делегатите на Извънредния конгрес, като получи 241 гласа. Основният му конкурент Димитър Бербатов получи 230 гласа. Останалите двама кандидати за поста - Христо Порточанов получи 8, а Ивайло Дражев - 0.

Двама от общо шестимата кандидати за президент на Българския футболен съюз си направиха отвод в края на изказванията преди началото на гласуването.

Това са Христо Христов - президент на ФК Марица Пловдив, и мениджърът Георги Захариев, издигнат от ФК Пирдоп.

В избора за президент на БФС останаха четирима - досегашният президент Борислав Михайлов, бившият капитан на националния отбор Димитър Бербатов, Христо Порточанов и Ивайло Дражев. Последният превиши времето си за изказване и му беше изключен микрофона. Това вбеси колоритния Дражев, който заплаши да оспори избора в съда.

Делегатите гласуваа в осем секции от по 60 души. Преди това, по искане на Димитър Бербатов, се разгледа предложение във всяка от осемте секции да има наблюдатели на всеки от кандидат-президентите. Това не е включено в правилника на Българския футболен съюз и предизвика много емоции и напрежение в залата.

В избора участват 508 делегати. Очаква се резултатите да бъдат обявени след 16 часа.


Анкета

Трябва ли да се въведе пълен локдаун?


Резултати
Видео
Разгадаха мистерията на срязаната от извънземни скала
 12.10.2021 21:33      
Видео
Трябва да внимавате преди да сготвите яйцата, купени от магазина
 11.10.2021 13:15