Икономика

Протест пред МРРБ на пътните строители

  12.10.2021 12:43  
Протест пред МРРБ на пътните строители

Пътностроителните работници протестираха и днес в центъра на София. За демонстрацията, организирана от Браншовата камара "Пътища", бяха дошли хора с автобуси от цялата страна.

Причината за недоволството на пътностроителните и пътноподдържащите фирми е неразплащането от страна на държавата на над 900 милиона лева по договори с Агенция „Пътна инфраструктура“ за извършена дейност.

Вчера от браншовата организация внесоха в агенцията нотариални покани за изплащане на задълженията по договорите. Ако това не стане, фирмите ще потърсят парите си по съдебен път.

Т. нар. триъгълник на властта бе блокиран днес от протестиращите. Тежка техника отново бе разположена по бул. „Цар Освободител“.

За престоя си на жълтите павета вчера всеки от шофьорите е получил акт от 30 лв. и днес очакванията са това да се повтори.

Около 11 часа голяма част от протестиращите поеха към сградата на Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Протестиращите подчертаха, че недоволството им е заради икономически проблеми, а не политически. Но продължават да настояват за оставката на служебния регионален министър Виолета Комитова и искат да им се изплатят 600 млн. лв. до края на годината.

Координаторът на протеста инж. Георги Златев заяви:

„Днес се надяваме да има здрав разум на този площад, заобиколен от две знакови сгради – Министерски съвет и президентството на Република България. Сгради, които останаха единствените крепости, в които ние вярваме, единствените крепости, които биха могли, ако имат желание разбира се, да ни помогнат“.

Около 12 часа протестиращите се разотидоха с викове „Оставка!“ и освободиха движението между президентството и МС.

Министър Комитова е поканила собственици на фирми за преговори по индивидуалните договори в 13 часа, а протестиращите очакват среща със служебния министър Стефан Янев.


Анкета

Трябва ли да се въведе пълен локдаун?


Резултати
Видео
Трябва да внимавате преди да сготвите яйцата, купени от магазина
 11.10.2021 13:15      
Видео
Арестуваха футболист по време на мач, след като прати съдията в безсъзнание
 06.10.2021 22:00