Новини

Протест блокира София: Пътни строители и тежка техника на жълтите павета

  11.10.2021 08:06  
Протест блокира София: Пътни строители и тежка техника на жълтите павета

Четвърти национален протест на пътно-строителния бранш в страната. Тежка техника се разполага на жълтите павета в София. Засилено полицейско присъствие.

Организаторите от браншова камара „Пътища” настояват за оставката на регионалния министър Виолета Комитова. Настояват и за конкретни действия по разплащането на дължимите суми. Само на една от частните фирми – Автомагистрали „Черно море”, държавата трябва да изплати над 37 милиона лева.

По данни на организатора в протеста ще се включат 60 камиона и строителна техника, които още от рано сутринта се позиционираха по бул. „Цар Освободител“ в отсечката между бул. Княз Ал. Дондуков“ и ул. „Г. С. Раковски“.

Очаква се и включването на около 3000 участници на пл. „Независимост“, пред сградата на Министерския съвет. Мероприятието е съгласувано със Столична община.

Още от 06:30 ч. механизираната техника започна да се събира на АМ „Тракия“ в района на Враня в посока София, а около 07.15 ч. колоната се придвижи по маршрут: АМ „Тракия“, бул. „Цариградско шосе“, бул. Цар Освободител“ до съгласуваното от СО място за паркиране.

"Столичната дирекция на вътрешните работи е създала организация и ще предприеме всички необходими мерки за обезпечаване на обществения ред преди по време и след приключване на мероприятието. Получила е и уверението на организатора, че ще съдейства на полицейските служители при изпълнение на служебните им задължения. Целта е да бъдат минимализирани последствията за останалите участници в движението", уточни заместник директорът на ГДНП ст. комисар Борислав Муеров и поднесе предварително извинения за евентуално причинените неудобства на столичани.

-Важно за столичани - забраняват се престоят и паркирането на пътни превозни средства на паркинга на пл."Княз Александър Първи" заради протеста, съобщиха от Столичната община. От 7.00 до 12.30 ч. днес се забраняват престоят и паркирането на пътни превозни средства на паркинга на пл. "Княз Александър Първи". От 08.00 до 12.30 ч. се забранява влизането на пътни превозни средства по бул."Цар Освободител" между ул."Г.С.Раковски" и бул."Княз Александър Дондуков". СДВР работи да осигури охрана, постове за контрол и регулиране на движението./Darik


Анкета

Трябва ли да се въведе пълен локдаун?


Резултати
Видео
Трябва да внимавате преди да сготвите яйцата, купени от магазина
 11.10.2021 13:15      
Видео
Арестуваха футболист по време на мач, след като прати съдията в безсъзнание
 06.10.2021 22:00