Икономика

Немска компания ще разработват протези и бионични импланти в Благоевград

  07.10.2021 18:13  
Немска компания ще разработват протези и бионични импланти в Благоевград

Служебният министър на икономиката Даниела Везиева взе участие в официалната церемония по откриването на нов завод на вoдeщa германска ĸoмпaния зa пpoизвoдcтвo нa виcoĸoтexнoлoгични пpoтeзи и биoнични имплaнти в Благоевград, съобщиха от ресорното ведомство. 

„Оттобок“ - международна компания за медицинска техника, планира да инвестира над 10 млн. евро и да създаде 300 работни места у нас.

Производственият процес вече е стартирал, като са наети  225 български специалисти. Заедно с производствените бази на компанията в Германия и Австрия, Благоевград ще стане част от най-големите взаимосвързани производствени предприятия на фирмата. Даниела Везиева подчерта, че се насърчават именно такива инвестиции в иновациите и високите технологии, които да носят висока добавена стойност. Служебният министър на икономиката изтъкна, че германските компании са надеждни инвеститори, тъй като се ангажират дългосрочно. 

По време на посещението си в Благоевград Везиева проведе среща и с кмета на града Илко Стоянов. Двамата обсъдиха възможности за развитие на местната икономика и бъдещи проекти, които да бъдат реализирани от общината с подкрепа на държавата. Сред основните акценти по време на срещата бе необходимостта от реализиране на Индустриална зона, привличане на инвеститори и осигуряване на нови работни места в областния център.


Анкета

Трябва ли да се въведе пълен локдаун?


Резултати
Видео
Арестуваха футболист по време на мач, след като прати съдията в безсъзнание
 06.10.2021 22:00      
Видео
Крокодил погълна ниско летящ дрон в Австралия (ВИДЕО)
 03.10.2021 17:27