Шоу

Създадоха кукла Барби по подобие на астронавт

  06.10.2021 11:36  
Създадоха кукла Барби по подобие на астронавт

По повод Световната седмица на Космоса, посветена на жените астронавти, беше създадена специална кукла Барби. Нейният модел е италианската астронавтка Саманта Кристофорети.  

Малката Саманта изпадна символично в безтегловност, за да вдъхнови момиченцата да изберат професии в сферата на науките, технологиите, математиката и астрономията.

В момента италианката се обучава за следващата си мисия до Международната космическа станция през април. Куклата по нейно подобие също преминава през подготовката на астронавтите преди да полетят в необятното пространство.

„Едно от нещата, от които всички наистина се интересуваме, е да вдъхновим следващото поколение, младите момчета и момичета, да започнат кариера в областта на науката и технологиите. Това е наистина важно! Куклата по мой образ вече премина през параболен полет, така че има някакъв опит с безтегловността. Надявам се, че по този начин ще запалим искрица у децата! Дори и едно момиче да реши да стане космонавт, ще е наистина невероятно!“, казва Саманта Кристофорети. 

В рамките на проекта Барби споделя образователна информация за Космоса на сайта си, а приходите от куклата ще бъдат дарени на организацията "Жените в космоса" за стипендия за докторантура.


Анкета

Трябва ли да се въведе пълен локдаун?


Резултати
Видео
Крокодил погълна ниско летящ дрон в Австралия (ВИДЕО)
 03.10.2021 17:27      
Видео
Сгъваем дисплей на принципа на чадър
 26.09.2021 18:56