Автомобили

Mercedes представи нова военна G-Klasse

  05.10.2021 10:50  
Mercedes представи нова военна G-Klasse

Германската марка публикува официални снимки на една свръхекстремна версия - Mercedes-Benz G-Klasse W464. Новата модификация на автомобила с висока проходимост е предназначена за армията и за специалните служби. Заедно с версията с пет врати има и вариант на пикап.

Ще припомним, че цивилният Gelendvagen от настоящото поколение беше представен през 2018 година, а неговата военна версия се произвежда от 1992 година без изменения. Най-накрая се появи нова.

Само дизелови мотори за новата екстремна G-Klasse - 2
 

Военната версия се различава от стандартния Mercedes G-Klasse 2021 с мощни стоманени брони, гуми за офроуд и шнорхел. В допълнение, всъдеходът е запазил характерната пластмасова решетка на радиатора.

Само дизелови мотори за новата екстремна G-Klasse - 3

За първи път новият военен Mercedes G-Klasse W464 е оборудван с LED оптика и 24-волтово електрическо оборудване. Предлага се изключително с трилитров турбодизел с мощност 245 конски сили и с осемстепенна автоматична трансмисия.

Само дизелови мотори за новата екстремна G-Klasse - 4

Прави впечатление, че армейският всъдеход запазва старото окачване на двете оси, докато обичайният Gelendvagen вече разполага с независимо предно окачване. Разбира се и тук, задвижването е на всички колела и се допълва от редуктор и блокировки на диференциалите.


Анкета

Какво очаквате от новото редовно правителство?


Резултати
Видео
Румен Радев пее и свири на китара
 25.11.2021 16:09      
Видео
Горгона е най-новото парче на Папи Ханс
 17.11.2021 21:00