Новини

Facebook и Instagram се сринаха

  04.10.2021 19:24  
Facebook и Instagram се сринаха

Facebook, Instagram и whatsapp се сринаха в много държави по света, съобщават "Индипендънт", "Ройтерс" и СиЕнБиСи.

Трите приложения - всички собственост на Facebook и работят със споделена инфраструктура - всички напълно спряха да работят. Други продукти, които са част от едно и също семейство приложения, като Facebook Workplace, също спряха да работят, предаде News.bg.

Посетителите на уебсайта на Facebook просто видяха страница с грешка или съобщение, че браузърът им не може да се свърже. Приложенията WhatsApp и Instagram продължават да работят, но не показват ново съдържание, включително съобщения, изпратени или получени по време на проблемите. Прекъсванията на Facebook се случват сравнително рядко, но обикновено имат голямо влияние, не на последно място, защото засягат три от най-големите приложения в света.

Компанията често не говори за причините за всякакви проблеми и не е склонна да ги обяснява дори след като бъдат отстранени. Например през 2019 г. претърпя най-голямото си прекъсване от години - и каза само, че "е задействан проблем" по време на "рутинни операции по поддръжката". В изтекла стенограма, публикувана в The Verge през 2019 г., Марк Зукърбърг отбелязва, че подобни прекъсвания са "голяма работа". Всеки проблем често може да накара хората да започнат да използват конкуренти и отбеляза, че може да отнеме "месеци", за да се спечели доверие и да върне хората към платформите на Facebook - ако изобщо се върнат.

Към момента уебсайтовете и приложенията за всички услуги отговарят със сървърни грешки, а докладите на DownDetector.com показват, че прекъсванията изглежда са широко разпространени, но не е ясно дали засягат всички потребители или само някои места. Понастоящем не е известно какво причинява прекъсването. "За съжаление, нещо се обърка", прочете съобщение за грешка за някои потребители, които се опитват да получат достъп до Facebook. "Работим по него и ще го поправим възможно най-скоро." Говорител на Facebook не бе на разположение веднага, за да отговори на искане за коментар.


Анкета

Трябва ли да се въведе пълен локдаун?


Резултати
Видео
Арестуваха футболист по време на мач, след като прати съдията в безсъзнание
 06.10.2021 22:00      
Видео
Крокодил погълна ниско летящ дрон в Австралия (ВИДЕО)
 03.10.2021 17:27