Анализи

Карадайъ: В Европа ни приемат и уважават, а в България ни репресират

  01.10.2021 22:25  
Карадайъ: В Европа ни приемат и уважават, а в България ни репресират

Ние не се оплакваме…Защо в Брюксел нас ни приемат, разбират и ценят, а у нас – не…Там сме в много добри позиции. Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ в ефира на БНТ.

Полицейщина и репресии – тези събития се случихме в предизборната кампания, когато репресираха по време на изборите наши активисти и симпатизанти. Но въпросът е доколко има чуваемост когато се нарушават законите и Конституцията на страната, подчерта лидерът и уточни: Независимо дали ще има Рашков или Карадайъ,  Народни събрания ще има и там ще го има и ДПС. И всеки ще си носи отговорността пред законите и Конституцията.

Запитан защо защитават Делян Пеевски и да оспорвате санкциите „Магнитски“, Карадайъ обясни: Може би за много хора са безсмислени, за които законите на ЕС и българската Конституция не са от значение. В този смисъл санкциите на САЩ са състоятелни. Всички са единодушни – екстериториално прилагане на санкции от трета страна на територията на ЕС са незаконни.

Румен Радев нарушава Конституцията по темата за двойното гражданство на Кирил Петков, той знае това. Но може би той е кардиохирург, който знае какво има в сърцето на Кирил Петков, но не знае какво гласи Конституцията, обясни позицията си лидерът на ДПС.

Запитна дали ДПС ще подкрепи някой от двамата кандидати за президент – Радев и проф. Герджиков, Карадайъ посочи, че в момента текат номинации за президент, след 5 октомври ще вземем нашето решение.


Анкета

Трябва ли да се въведе пълен локдаун?


Резултати
Видео
Сгъваем дисплей на принципа на чадър
 26.09.2021 18:56      
Видео
Мъж си купи кола и излетя с нея от 2-рия етаж
 25.09.2021 20:03