Еко

Хиляди протестираха в Милано за защита на климата

  01.10.2021 18:40  
Хиляди протестираха в Милано за защита на климата

В Милано се състоя протестно шествие срещу климатичните промени организирано от движението „Петъци на бъдещето”. Събитието е продължение на младежкия световен форум в защита на климата, който приключи вчера. В Милано започна  и предварителната конференция на ООН за климата.

Протестът, в който според организаторите са участвали  около 50,000 души, обиколи центъра на града. Той  бе ръководен от двете климатични активистки Грета Тунберг и Ванеса Накате от Уганда. „Възможен е един друг свят”, каза Грета Тунберг и обясни, че промените са възможни и наложителни.

Италианската активистка от „Петъци на бъдещето” Мартина Компарели добави, че те искат незабавно спиране на всяка нова инфраструктура свързана с нефт, газ и въглища, на дейности прикриващи негативното въздействие върху околната среда и да се сложи край на интензивно земеделие. Тя уточни, че на предварителната конференция за климата на ООН в Милано няма наблюдатели и представители на движенията за защита на климата. Утре,  срещата по линията на ООН приключва, която обаче ще бъде съпътствана от Глобален марш за климатична справедливост.


Анкета

Трябва ли да се въведе пълен локдаун?


Резултати
Видео
Крокодил погълна ниско летящ дрон в Австралия (ВИДЕО)
 03.10.2021 17:27      
Видео
Сгъваем дисплей на принципа на чадър
 26.09.2021 18:56