Спорт

Ясни съперниците на България за световното волейболно първенство през 2022

  30.09.2021 22:03  
Ясни съперниците на България за световното волейболно първенство през 2022

Националният отбор на България по волейбол попадна в Група С заедно с настоящия шампион Полша и САЩ за Световното първенство за мъже през 2022 година в Русия. Четвъртият отбор в групата е Мексико. Това отреди тегленият тази вечер жребий за Мондиал 2022.

Пищната церемония се проведе в Дворецът за гимнастика „Ирина Винер-Усманова“, който е част от комплекса „Лужники“ в руската столица Москва в присъствието на множество волейболни легенди, известни спортисти и знаменитости от Русия и извън нея. От българска страна на церемонията присъстваше президентът на БФВ Любо Ганев.

Световното първенство при мъжете ще се проведе от 26 август до 11 септември догодина. 24-те класирали се отбора за Мондиала бяха разпределени в 6 предварителни групи от по 4 тима.

Първите два отбора от всяка група плюс 4-те най-добри трети ще продължат напред към следващата фаза на първенството, в която ще има 4 групи по 4 отбора.

Градовете домакини на мачовете от първата фаза на Мондиал 2022 ще бъдат Красноярск, Новосибирск, Кемерово, Уфа, Екатеринбург и Москва.

Срещите от Група С ще се играят в Новосибирск. Двубоите от Група А, в която са домакините от Русия, пък ще бъдат в Москва с изключение на мача на откриването, който ще се играе в Ледения дворец на Санкт Петербург. Група В ще бъде в Кемерово, Група D в Уфа, Група Е в Екатеринбург и Група F в Красноярск.


Анкета

Трябва ли да се въведе пълен локдаун?


Резултати
Видео
Сгъваем дисплей на принципа на чадър
 26.09.2021 18:56      
Видео
Мъж си купи кола и излетя с нея от 2-рия етаж
 25.09.2021 20:03