Новини

Проф. Балтов: Няма да се занимавам с политика, лекувам хипертонична криза и вече редовно пия хапчета

  28.09.2021 08:52  
Проф. Балтов: Няма да се занимавам с политика, лекувам хипертонична криза и вече редовно пия хапчета

"Лекувам се след тежката хипертонична криза и вече пия хапчета редовно. Първо бях освободен като директор на "Пирогов" от Стойчо Кацаров, а след това и като лекар в болницата. Хипертоничната криза започна два дена преди да започне подмяната на борда. Всеки ден усещах, че става по-зле и по-зле. Вдигнах кръвно 240 на 130 и бях настанен в интензивно отделение. Мислех, че всичко ще мине за 4-5 часа, но не случи така".

Това заяви бившият директор на "Пирогов" проф. Иван Балтов пред БТВ. Той разказа, че в деня, в който е бил освободен от болницата, е имал да прави 2 операции. След тях дошъл новият юрист и новият шеф на охраната. "Трябваше да отговоря на 6 въпроса, с което се целеше да се докаже, че съм виновен за някои неща, за да бъда уволнен. Бях извикан от проф. Иван Поромански и той ми каза, че повече не можел да работи с мен", разказа още проф. Балтов.

"Основанията за моето уволнение са три и те са за работата ми като директор на болницата. Няма случаи, в които да съм нарушавал морала. Винаги съм се мъчил да помагам на хората и те го знаят. Не съм допуснал никакви етични проблеми с пациенти или с лекари. Няма какво да се лъжем - уволнението ми е политическо. Ще търся правата си по съдебен път. Забрави се веднъж какво се направи в "Пирогов". За 4 години имаше 50 млн. инвестиции. От смяната на ръководството на болницата страдат хората. От юли 2009 г. "Пирогов" е в списъка с обекти за националната сигурност. От ДАНС ми казаха, че в тази връзка трябва да напиша доклад около протестите и бунтовете в болницата. Те се направиха, когато бях в едногодишен отпуск. Протестите в моя защита също не са правилни, но те бяха емоционални, а не целенасочено подготвени", коментира бившият шеф на "Пирогов". Той обясни защо е помагал на медицинския център в Царево. По думите му, от там минават годишно 250 000 туристи, които се нуждаят от медицинска помощ. Балтов не скри, че от 8 години има къща там, но това нямало нищо общо с дейността му.

Той коментира и слуховете, че ще бъде издигнат за кандидат-президент или за вицепрезидент на предстоящите избори. "Ще има конкурси за 28 началници на клиники и ще бъдат направени така, че всички, които не са удобни, да не могат да ги спечелят. На този етап не виждам моят път да продължи в политиката. Това е работа на политиците. Нямало е водени разговори с мен от страна на политически партии. Не очаквам нищо добро от това, което направи Стойчо Кацаров. Изпуснаха се 4 месеца за ваксинация", каза още проф. Асен Балтов. 


Анкета

Ще гласувате ли на предстоящите избори 2 в 1?


Резултати
Видео
Сгъваем дисплей на принципа на чадър
 26.09.2021 18:56      
Видео
Мъж си купи кола и излетя с нея от 2-рия етаж
 25.09.2021 20:03