Новини

Протест на транспортния и ресторантьорския бранш утре няма да има

  27.09.2021 19:44  
Протест на транспортния и ресторантьорския бранш утре няма да има

Готвеният за утре протест на автобусните, таксиметровите превозвачи и ресторантьорите, с който за два часа между 10 и 12 часа трябваше да бъдат преустановени превозите в областните градове, няма да се проведе.

Браншът е договорил с правителството до две седмици да се изготви нова Covid мярка за транспортния бранш като един от най-пострадалите от пандемията.

Срещата с транспортния бранш се е състояла по покана на служебния вицепремиер Гълъб Донев с участието и на министъра на транспорта Христо Алексиев.

От страна на служебните министри са поети конкретни ангажименти по поставените проблеми на 7 септември, каза Магдалена Милтенова - председател на Конфедерацията на автобусните превозвачи.

Тя посочи, че в момента има заявка от страна на държавата за добър диалог и за вземане на адекватни мерки за излизане от кризата:

"Така, че се надяваме, че в тези две седмици, които предстоят, на практика, ще имаме положителни резултати. Но, за съжаление знаете, че дълги години винаги го имаме горчивия опит за обещано-изпълнено или обещано-неизпълнено, така че протестът се отлага за 13 октомври по същото време, на същите места, със същите участници, ако дотогава исканията ни не бъдат удовлетворени и поетите ангажименти не бъдат изпълнени".

За бранша е важно да има ясната заявка на държавата, че се ангажира с проблемите на бранша и ще ги реши в най-кратки срокове, допълни Магдалена Милтенова.


Анкета

Ще гласувате ли на предстоящите избори 2 в 1?


Резултати
Видео
Сгъваем дисплей на принципа на чадър
 26.09.2021 18:56      
Видео
Мъж си купи кола и излетя с нея от 2-рия етаж
 25.09.2021 20:03