Спорт

Изтича срокът за кандидатите за шеф на БФС

  27.09.2021 11:29  
Изтича срокът за кандидатите за шеф на БФС
  google

Днес в 17:30 часа изтича срокът за подаването на кандидатури за президент на Българския футболен съюз (БФС). Новото ръководство на централата ще бъде определено на извънредния конгрес на 12 октомври, който бе насрочен от Софийски градски съд (СГС)

Имената на желаещите да заемат шефския пост ще бъдат обявени на 1 октомври 2021 г.

Единствен за момента Димитър Бербатов съобщи, че с екипа му са внесли необходимите документи. Бившият нападател на "Манчестър Юнайтед" е подкрепян от Мартин Петров и Стилиян Петров, които са категорични, че българският футбол има нужда от промяна.

Бербатов е издигнат от ЦСКА и още седем клуба - "Пирин" Благоевград, "Берое", "Места" Хаджидимово, "Беласица" Петрич, "Победа 13", ФК "Ком" Берковица и ФК "Локомотив" Каспичан.

Снимка: Lap.bg

Намерението си да участват в президентската битка заявиха още дългогодишният шеф на родния футбол Борислав Михайлов и Христо Порточанов.

През 2013 г. Михайлов обяви, че ще търси един последен мандат, но въпреки това остава начело на БФС и до днес. Преди дни той заяви, че ще се яви на конгреса с гордо вдигната глава. "На 58 години не съм престарял и съм мотивиран. Има какво да дам още".

Михайлов е издигнат от "Локомотив" София и три клуба от варненския регион.

Михайлов ръководи Българския футболен съюз 14 години. Той зае поста за първи път през 2005 г., а след това бе преизбиран 3 пъти. Подаде оставка преди две години след злополучния мач с Англия и заформилия се расистки скандал.
 

Няколко пъти конгресът бе отменян заради пандемичната обстановка. През април Димитър Бербатов обяви намерението си да се кандидатира за президент и само ден по-късно Борислав Михайлов оттегли оставката си.

Извънредният конгрес бе наложен от Софийския градски съд, който уважи подписката на Димитър Бербатов и 1/3 от клубовете от цялата страна.

Успоредно с това БФС насрочи и редовен конгрес за 18 март 2022 г. Все още не е ясно дали в крайна сметка няма да има два избора за президент в рамките на пет месеца.


Анкета

Ще гласувате ли на предстоящите избори 2 в 1?


Резултати
Видео
Сгъваем дисплей на принципа на чадър
 26.09.2021 18:56      
Видео
Мъж си купи кола и излетя с нея от 2-рия етаж
 25.09.2021 20:03