Спорт

ЦСКА обърна Левски в дербито

  26.09.2021 19:32  
ЦСКА обърна Левски в дербито
  Cross

ЦСКА победи Левски с 2:1 в дербито на 9-ия кръг на efbet Лигата.
"Сините" поведоха с гол на Георги Миланов, но "червените" направиха обрат с попадения на Греъм Кери и Жорди Кайседо.

Победата е пета за ЦСКА през сезона и тимът се изкачи на трето място в таблицата с 16 точки и три мача по-малко от лидера Ботев Пловдив. Левски остава в долната половина на класирането на 11-о място с 8 точки.

В 10-а минута Георги Миланов стреля от дъгата на наказателното поле и уцели левия страничен стълб на вратата на Густаво Бусато.
ЦСКА отговори с хубав удар на Греъм Кери, който бе спасен от вратаря на "сините" Николай Михайлов.
В 28-а минута Левски поведе със зрелищно попадение на Георги Миланов. Бившият национал реализира със задна ножица и хвърли в екстаз синята половина от трибуните.

ЦСКА се хвърли в атаки в оставащите минути до края на първата част и стигна до изравнително попадение минута преди почивката. Най-добрият играч в червено от началото на сезона Греъм Кери получи пас от Брадли Мазику и с левия крак матира Михайлов.

"Червените" започнаха по-активно второто полувреме и направиха пълен обрат в 65-а минута. Юрген Матей намери Жорди Кайседо, който премина покрай Христос Шелис и прати топката в мрежата - 2:1 за ЦСКА.
Йоан Баи и Кайседо имаха отлично възможности да убият интригата в следващите минути, но при две идентични ситуации бяха изведени сами срещу Михайлов, но твърде дълго си поведоха топката и не успяха да нанесат завършващ удар.


Анкета

Ще гласувате ли на предстоящите избори 2 в 1?


Резултати
Видео
Сгъваем дисплей на принципа на чадър
 26.09.2021 18:56      
Видео
Мъж си купи кола и излетя с нея от 2-рия етаж
 25.09.2021 20:03