Икономика

Американската верига Costco ограничи покупките на тоалетна хартия

  25.09.2021 08:36  
Американската верига Costco ограничи покупките на тоалетна хартия

Costco отново поставя ограничения за покупки на тоалетна хартия, хартиени кърпи и почистващи препарати. Щамът Delta продължава да се разпространява по целия свят, като увеличава търсенето на тези артикули, пише CNN. Но това не е единствената причина, поради която американската верига натиска спирачка на продажбите. Магазинът също така има проблеми и с намирането на камиони, шофьори и транспортни контейнери, за да достави въпросните артикулите до своите обекти.
Миналата година Costco и други търговци на дребно имаха проблеми с поддържането на тези продукти в наличност поради паническото изкупуване от страна на клиентите.
Производителите от своя страна също не успяха да смогнат на нарастващото търсене.
Въпреки очевидния натиск, произтичащ от новите случаи на коронавирус, Галанти фокусира вниманието си по-скоро върху проблемите с доставките. По думите му веригата е принудена да издърпа поръчки и да ги прави по-рано, отколкото иначе би.
Вместо да плаща за транспортирането на отделни контейнери от Азия в Северна Америка, Costco е наела три кораба, всеки с възможност да превозва между 800 и 1000 единици едновременно. Очакванията на компанията са с тях да може да прави около 10 пътувания през Тихия океан годишно. Разходите за доставка оскъпяват някои стоки и добавят към други инфлационен натиск.
„С увеличението на цените на целулозата и хартиените изделия, някои артикули са поскъпнали с 4 до 8%“, каза Галанти. Пластмасовите изделия, като торбичките за боклук, чашите и чиниите за еднократна употреба са поскъпнали в диапазона от 5 до 11%. Нетрайните метални продукти, като алуминиево фолио и кутии за напитки, са в средноедноцифрения диапазон.
Costco отчете малко по-добри от прогнозните печалби за четвъртото фискално тримесечие, което приключи на 29 август. Акциите му бяха малко по-високи в ранната търговия в петък, след доклада, а от началото на годината са нараснали с 20%./www.economic.bg


Анкета

Ще гласувате ли на предстоящите избори 2 в 1?


Резултати
Видео
Заснеха уникалното сияние над Мурманск
 20.09.2021 12:21      
Видео
Новото най-голямо Виенско колело
 14.09.2021 20:41