Новини

Борисов поема София заради недоволството към Фандъкова

  23.09.2021 21:19  
Борисов поема София заради недоволството към Фандъкова

Бойко Борисов поема управлението на София. Това е изводът от изненадващата оставка на председателя на Столичния общински съвет (СОС) Елен Герджиков. Впоследствие лидерът на ГЕРБ потвърди, че този акт е след негова намеса. Още след изборите бившият премиер бе изключително недоволен от факта, че ГЕРБ загуби в София. Според него основните виновници са кметицата Йорданка Фандъкова и групата на ГЕРБ в Столичния общински съвет. Няма как десетките скандали с некачестветите ремонти в столицата и съмненията за корупция да не се отразят по време на изборите.
В допълнение са и кичозните проекти, допуснати от различните комисии, доминирани от управляващата партия в София, които допълнително подкопават доверието към управлението на града. И като не може да смени Фандъкова, Борисов сменя шефа на СОС.
Новият председател - старозагорският адвокат Георги Геоегиев, направи бърза и шеметна кариера в ГЕРБ. Явно се ползва със сериозно доверие. Още повече, че позициите на Йорданка Фандъкова в ГЕРБ са сериозно разклатени след отказа й да бъде кандидат-президент през 2016 година, когато се наложи Цецка Цачева да запушва тази дупка.
От основаването на ГЕРБ, София е крепост на партията. Загубата й след две години може да бъде началото на края на партията на Борисов. Както е известно той има силен политически нюх. И той му подсказва, че ако коренно не се промени управлението на София до вота през 2023 година, ГЕРБ няма да имат никакъв шанс.
Борисов ще наложи тази промяна така, както той я разбира през Георги Георгиев.
Сега се очаква центърът на властта в София да се пренасочи от Фандъкова към новия председател на Столичния общински съвет.

Емилиян Кръстев


Анкета

Ще гласувате ли на предстоящите избори 2 в 1?


Резултати
Видео
Заснеха уникалното сияние над Мурманск
 20.09.2021 12:21      
Видео
Новото най-голямо Виенско колело
 14.09.2021 20:41