Шоу

Лисици пазаруват в столичен мол

  23.09.2021 07:55  
Лисици пазаруват в столичен мол

За нашествие на лисици и на други диви животни в София, алармираха столичани. Лисиците се забелязват все по-често в жилищните квартали на столицата, като Панчарево, Горна баня, Банкя, Люлин, Младост и дори по-централните като Лозенец. Последният случай е на лисици пред Ринг мол на Околовръстното шосе.

Любопитните снимки как рижавите диви животни са изкачили стълбите, водещи към мола, бяха публикувани във фейсбук групата "Забелязано в София". И ако тамошната им поява се обяснява с близостта на Витоша, то в другите квартали единствената причина е търсенето на храна.

Една от лисиците, "тръгнала на пазар" в мола, предизвика доста шеговити коментари от типа на "слязла е да пазарарува в мола", "всички лисици пазаруваме тук", "лисиците, които пазаруват денем са по-готини".

Горките животни, унищожиха им природата, как няма да слизат в града да търсят храна, коментират граждани.

"Унищожихме им местообитанията с гадните молове и блокове. Там в квартала от край време има лисици, зайци, ястреби, пъдпъдъци. Сега вече ще изчезнат, де, а и за какво са ни, щом имаме G класи", добавят други.

Специалисти обясниха, че лисиците имат широка територия за живеене, затова ги виждаме на много места.

От организацията „Дивите животни“ казват, че лисиците винаги са били в градовете, като това не е изненадващо или опасно. Лисиците не са кучета и не трябва да се правят опити за опитомяване, съветват експертите.

„В града те се препитават с не толкова полезни за здравето им неща – от кофите за боклук и отпадъците на хората“, разясниха от "Дивите животни". Оттам уточниха, че лисиците няма да нападнат нас или домашния ни любимец, но могат да се приближат, защото са изключително любопитни./Lupa


Анкета

Ще гласувате ли на предстоящите избори 2 в 1?


Резултати
Видео
Лекар показа как да се справим бързо със запушен нос
 13.10.2021 16:07      
Видео
Разгадаха мистерията на срязаната от извънземни скала
 12.10.2021 21:33