Новини

ДАЗД реагира в спор за ползване на басейн от деца

  20.09.2021 17:52  
ДАЗД реагира в спор за ползване на басейн от деца

Държавната агенция за закрила на детето се самосезира от публикация в медиите, свързана с достъпа за ползване на плувен басейн от деца.

Напрежението сред родителите на децата е породено от натовареността на общинския плувен басейн в град Пловдив като за осем нови ученици в Спортното училище „Васил Левски“ е ограничена възможността да използват плувното съоръжение.

ДАЗД се намеси по случая, за да се защити правото на всички деца да развиват своите личност, талант и потенциал и веднага сезира министърът на младежта и спорта, кметът на община Пловдив и председателят на Българска федерация по плуване. Предложено е да се преразгледа заетостта на басейна и да се създаде график, чрез който да се избегне струпването на голям брой спортуващи по едно и също време, а децата от трите спортни клуба да имат равен достъп до плуване.

„Всички деца имат правото да спортуват и да се развиват. Не трябва да допускаме ползването на общинските спортни съоръжения да е проблем за тях. Те са създадени, за да дадат равен шанс на всяко дете да спортува и наш ангажимент е да си сътрудничим, за да ги подкрепим.“, подчертава председателят на ДАЗД д-р Елеонора Лилова.

ДАЗД ще продължи да търси съвместни решения за всеки такъв подобен случай, за да могат всички деца да имат равен достъп в използването на общодостъпни съоръжения и спортни бази. /БГНЕС


Анкета

Ще гласувате ли на предстоящите избори 2 в 1?


Резултати
Видео
Заснеха уникалното сияние над Мурманск
 20.09.2021 12:21      
Видео
Новото най-голямо Виенско колело
 14.09.2021 20:41