Новини

Кирил Петков: Ще имаме над 121 депутата, кандидатът ни за президент е Румен Радев

  19.09.2021 11:46  
Кирил Петков: Ще имаме над 121 депутата, кандидатът ни за президент е Румен Радев

"Какво означава "Продължаваме промяната" - да спрем корупцията, да дадем възможност на малкия и среден бизнес да работи спокойно, да привлечем високотехнологични инвестиции, цялото благоденствие да се разпредели справедливо. Не е важно дали си ляв или десен, важното е дали си почтен. Ние сме тук да започнем да работим с почтените хора, независимо от кой сектор са те", заяви Кирил Петков при обявяването на новия си политически проект.

Той обясни и по какви хора ще бъдат привлечени в него:

"Да имат добра кариера извън политиката, да не са били в повече от една партия, да нямат скандали, които всеки да може да провери, да подпише договор за почтеност. Така че те ще дадат възможност всички институции да го проверят", каза още Петков.

"Данъците в България не трябва да се пипат, има достатъчно постъпления в хазната. Достатъчно за нормално образование, здравеопазване, инфраструктура. Въпросът е в това, че контролните механизми са изключени, а ние плащаме тройно и четворно за много неща. Ако това бъде премахнато ще имаме богата и процъфтяваща държава", заяви от своя страна Асен Василев.

"Когато това се случи бизнесът ще започне да работи по-добре, ще видим и все повече млади хора, които се завръщат със семействата си в България. Ако искате, помогнете това да се случи", добави той.

"В следващите месеци ще чуете всякакви истории за нас, затова, ако чуете от някой друг, че ни представлява, най-вероятно това ще е провокация", предупреди Кирил Петков.

"Идеята да вляза в политиката се зароди докато работех с 46 парламент, защото видях невъзможност да се постигне съгласие и да се тръгне напред. В този момент си говорихме с Кирил и си казахме, че колкото и да сме неподготвени и да ни е неприятно, явно това е начинът да се случи истинска промяна в страната", обясни Василев.

По думите му, безброй партии са им се обадили и са предложили да станат мандатоносители.

"В момента все още водим преговори. Седем-осем са партиите, не мога да ви ги изброя всичките. По-важно е когато се влезе в парламента да се сглоби управление, а ние сме готови да разговаряме с всеки, който споделя идеите ни", каза Василев в отговор на въпрос дали преговарят с ДБ.

Той не пожела да каже с кои партии смятат да се явят на предсрочните парламентарни избори.

"Няма да крадем от листите на никого, не сме преговаряли, не сме вземали структури от никоя партия, нашите условия да не се говори за пари и листи. Ние просто имаме нужда от регистрация, ние ще се самофинансираме. Парите ще бъдат напълно прозрачни, няма да приемаме от никого пари. Бихме приели пари от фирми с експортен потенциал, вратата ни ще е затворена за фирмите, които ще искат възвръщаемост на финансирането", добави Петков.

"Хората видяха какво свършихме през последните 4 месеца, ако им е харесало, нека гласуват за нас", каза Асен Василев, но не отговори на въпрос има ли "американска благословия" зад проекта им, както и на въпроса дали Радев играе някаква роля в начинанието им.

"Това не е президентска партия, ние много го харесваме, той ни даде свобода, а що се отнася до Щатите - ние вярваме, че единствения начин е да направим нещата отвътре. Някои хора са събирали пари от наше име, във Видин също от наше име са искали подкрепа. Трябва да комуникирате само с нашия екип", заяви Петков.

Той прогнозира, че "Коалицията на почтените" ще има в следващото НС над 121 депутата.

"Кандидатът ни за президент е господин Румен Радев", обяви Асен Василев.

Част от екипа на новия проект са хора, работили в Министерството на икономиката.

Един от представителите на "Продължаваме промяната" е Деница Симеонова, магистър инженер, която в последните 5 години работи за развитието на предприемаческата среда в България. В момента е социален предприемач.

Яна Балникова е от екипа на Министерство на икономиката. Калина Константинова беше заместник-министър в министерството на икономиката.

Даниел Лорел, председател на Комисията по прозрачност в Министерство на икономиката.


Анкета

Ще гласувате ли на предстоящите избори 2 в 1?


Резултати
Видео
Лекар показа как да се справим бързо със запушен нос
 13.10.2021 16:07      
Видео
Разгадаха мистерията на срязаната от извънземни скала
 12.10.2021 21:33