Новини

Новият шеф на Александровска понижи предшественика си

  17.09.2021 15:51  
Новият шеф на Александровска понижи предшественика си

Бившият шеф на "Александровска" проф. Борис Богов е понижен. Доскоро той беше  началник на Клиниката по нефрология, но водената от него клиника става отделение към нова клиника, обединяваща нефрологията, тази по трансплантации и по диализа. За шеф на отделението е назначена доц. Мила Любомирова, предава "24 часа".

Заедно с Богов от началник на Първа хирургия до завеждащ отделение е понижен и проф. Атанас Йонков, а шефът на Втора хиругия проф. Георги Тодоров е пенсиониран.

Новото звено ще бъде Клиника по нефрология, трансплантации и диализа, а за човека, който ще я оглави до провеждането на конкурс, се спряга името на проф. Емил Паскалев, който завеждаше Клиниката по трансплантации и единствен диспансер за бъбречно трансплантирани, до ноември миналата година. Тогава, след скандал между него и тогавашния директор проф. Борис Богов, той и екипът му напуснаха и се преместиха в болница "Лозенец".

"На този етап не мога да кажа нищо по обективни обстоятелства. Самият аз не съм наясно. Има време", каза той пред "24 часа".


Анкета

Ще гласувате ли на предстоящите избори 2 в 1?


Резултати
Видео
Сгъваем дисплей на принципа на чадър
 26.09.2021 18:56      
Видео
Мъж си купи кола и излетя с нея от 2-рия етаж
 25.09.2021 20:03