Анализи

Николай Хаджигенов: Пресякохме предпоставките за произвол на главния прокурор

  15.09.2021 16:15  
Николай Хаджигенов: Пресякохме предпоставките за произвол на главния прокурор

Народните представители прехвърлиха Бюрото за защита към главния прокурор под разпореждането на министъра на правосъдието. Връщането на контрола върху бюрото в Главна дирекция „Охрана“ към правосъдното министерство е свързано и с възстановяване на основната му дейност по защита на лица, застрашени във връзка с наказателно производство, коментира вносителят на eдин внесените законопроекти Николай Хаджигенов от ПГ „Изправи се, БГ! Ние идваме!“.

По думите му с последователни законодателни промени, изначалната функция на Бюрото е загубила първоначалното си предназначение и го е превърнала в паравоенна организация, подчинена изцяло на главния прокурор и единствено под негов контрол - във функционален, кадрови и финансов план.

С изменението на закона и връщането на Бюрото за защита към Министерството на правосъдието връщаме този орган към изначалните му функции и пресичаме механизмите за държавна репресия, рисковете за ограничаване на основни човешки права и предпоставките за произвол и злоупотреба с власт, категоричен е народният представител Николай Хаджигенов.


Анкета

Ще гласувате ли на предстоящите избори 2 в 1?


Резултати
Видео
Заснеха уникалното сияние над Мурманск
 20.09.2021 12:21      
Видео
Новото най-голямо Виенско колело
 14.09.2021 20:41