Спорт

СГС отхвърли жалбата на БФС срещу извънредния конгрес

  14.09.2021 16:05  
СГС отхвърли жалбата на БФС срещу извънредния конгрес

Отчаяният опит на ръководството на БФС да спре провеждането на извънреден конгрес на организацията на 12 октомври тази година бе неуспешен, след като Софийски градски съд не уважи жалбата на футболната централа, че членовете на БФС нямат право да свикват общо събрание.

По-рано този месец СГС реши, че подписката на 189 клуба за провеждането на извънреден конгрес, инициирана от екипа на кандидат-президента Димитър Бербатов, трябва да бъде уважена и обяви провеждането на такъв конгрес на 12 октомври тази година.

Веднага след решението БФС направи последен опит да осуети провеждането на извънреден конгрес, след като подаде искова молба до СГС, че въпросните 189 клуба всъщност нямат право да свикват общо събрание. От СГС обаче отхвърлят исковата молба на БФС, като футболната централа ще има право да обжалва това решение в едноседмичен срок.
По този начин към този момент по всичко изглежда, че на 12 октомври ще се проведе извънреден конгрес за избор на ново ръководство на БФС. Настоящото ръководство на централата вече обяви, че ще проведе и редовен конгрес на 18 март следващата година.


Анкета

Ще гласувате ли на предстоящите избори 2 в 1?


Резултати
Видео
Новото най-голямо Виенско колело
 14.09.2021 20:41      
Видео
Мъж постави реактивен двигател на велосипеда си
 05.09.2021 20:50