Икономика

Изцяло пускат движението по бул. Тодор Каблешков в столицата

  31.08.2021 17:44  
Изцяло пускат движението по бул. Тодор Каблешков в столицата

Движението по бул. "Тодор Каблешков" в столицата ще бъде изцяло възстановено от утре, съобщи зам.-кметът по "Обществено строителство" Ангел Джоргов. Той направи инспекция на реконструкцията на релсовия път на бул. "Цар Борис III" при пл. "Македония".

Завършва работата по северното платно на "Тодор Каблешков". Той посочи, че днес се правят заустванията с пътна настилка към съответните улици, тази нощ ще бъде довършена пътната маркировката. Извършват се 72-часовите проби на контактната мрежа. До 15 септември ще приключат работите и по тротоарите и велоалеите, съобщи Джоргов, цитиран от БТА.

Той информира, че приключва последното бетониране на бул. "Македония", където е линейният парк, след което продължават дейностите по изграждането на самия парк - бордюри, настилки и алеи. В обособеното трасе от "Руски паметник" в посока "Княжево" се работи по изграждането на релсовия път при "Пирогов".

От другата седмица започваме работа при кръстовището на бул. "Акад. Иван Евстатиев Гешов", посочи зам.-кметът. Той каза, че от днес започва същинското изграждане на релсовия път, като се работи по южните тротоари на ул. "Алабин". В края на тази седмица ще бъде пуснато движението по северното локално платно на бул. "Македония". Джоргов уточни, че на всички подучастъци на "Алабин", при разкопаването са излезли доста непредвидени инженерни мрежи, но вече е приключена реконструкцията на всички тях - и на мрежите, които са били по проекта и на тези, които са излезли при изкопните работи.

Оттук нататък зависи само от строителя, тъй като имаме около един месец забавяне на отделни подобекти, каза Джоргов. По думите му причините са неизяснен кадастър, подмяна на водопроводи, за които не е имало данни, както и засипване на недействащи канали. Строителят ни е представил актуализиран график, в който може да се навакса изоставането.

Според Джоргов независимо от забавянето, най-важно е ремонтът да се извършва качествено. Зам.-кметът припомни, че участъкът от трамвайното ухо при Съдебната палата до трамвайното ухо в "Бъкстон" ще бъде пуснат за движение през април догодина.

По повод ремонта на ул. "Цар Иван Шишман" зам-кметът съобщи, че дружествата "Топлофикация София" и "Софийска вода" приключват с техните ремонти на 10 октомври като изглежда, че срокът ще бъде спазен.

 


Анкета

Ще гласувате ли на предстоящите избори 2 в 1?


Резултати
Видео
Мъж постави реактивен двигател на велосипеда си
 05.09.2021 20:50      
Видео
Откриха вкаменелости на нов вид земноводен кит
 31.08.2021 20:30