Икономика

Viva Corporate Bulgaria е новият собственик на Булсатком

  09.08.2021 14:20  
Viva Corporate Bulgaria е новият собственик на Булсатком

Сделката за придобиване на Булсатком, водещ оператор за платена телевизия и широколентови услуги на българския пазар, е успешно финализирана. Новият собственик на Булсатком е Viva Corporate Bulgaria, представлявана от г-н Спас Русев - успешен предприемач и стабилен инвеститор  на телекомуникационния пазар в Югоизточна Европа, доскоро акционер във Виваком, водещият телекомуникационен оператор на  България. 

“Viva Corporate Bulgaria купува Булсатком с цел да подкрепи  възходящата траектория на развитие на компанията като в същото време запази успешната формула клиентът да е в центъра на стратегическото планиране на дейността. Ще продължим да концентрираме усилията на Булсатком в разработване на ключови продукти и услуги - платена телевизия, разнообразно съдържание и фиксиран интернет с отлично качество на достъпни цени” - коментира г-н Спас Русев. 

Булсатком е най-големият доставчик на платена телевизия в България с водеща позиция в сателитната телевизия. През своите DTH и IPTV2.0 платформи компанията дистрибутира над 240 телевизионни канала, 230 от които с HD качество и 8 с 4К/UHD. Разнообразието от канали включва цялото портфолио на НВО с всички блокбастър филмови канали, както и водещи спортни, филмови и забавни канали, разпространявани ексклузивно от Булсатком. Наскоро компанията лансира иновативната премиум услуга b-box - телевизионно Android устройство,  сертифицирано от Google, което осигурява отлично качество на картината, интелигентен архив и множество медийни приложения. 

“Мениджмънт екипа на Булсатком посреща с оптимизъм Viva Corporate Bulgaria и сме готови заедно с новия инвеститор да работим усилено, за да затвърдим водещата позиция на Булсатком на българския пазар на платена телевизия и широколентови услуги” - каза г-н Станислав Георгиев, изпълнителен директор на Булсатком. 

Детайлите по сделката остават конфиденциални към момента.  


Анкета

Ще подкрепите ли нов проект на Кирил Петков?


Резултати
Видео
Тръгнаха да бият съдията - той извади пистолет
 19.08.2021 14:14      
Видео
Куче помогна на жена да избута кола от водата
 15.08.2021 19:50