Новини

Тошко Йорданов: Ако искат избори, няма да ни подкрепят

  06.08.2021 20:12  
Тошко Йорданов: Ако искат избори, няма да ни подкрепят

Гласуването е моментът, в който ще стане ясно реалното отношение на БСП, „Демократична България“ и „Изправи се БГ! Ние идваме!“ към проектокабинета на „Има такъв народ“, като липсата на подкрепа ще е сигнал за трети парламентарни избори през тази година. Това коментира Тошко Йорданов от ИТН, след като партията на Слави Трифонов представи на президента структурата на своя проект за кабинет.

„Ясно е, че очакваме подкрепа от ДБ, ИГБНИ, както и, защото иначе сметките не излизат, БСП. Водени са разговори, с тях сме постигнали общи насоки, стъпки, мерки, които са включени в тази декларация, която е изпратена подписана от нас до всички партии. Ако те искат да има нови избори, няма да подкрепят кабинета, това е“, подчерта Йорданов, цитиран от бТВ.

Проектопремиерът Пламен Николов коментира направената буквално в „12 без 5“ рокада и избора на Иво Атанасов за правосъден министър. По думите му става дума за „изключителен професионалист, съдия с дългогодишна практика“, който е „една достойна кандидатура“.

Тошко Йорданов пък не пропусна да защити отказалия се заради фейсбук скандал Момчил Иванов: „Момчил не е в този списък заради вас (журналистите – б.р.), защото вие тиражирахте глупости и лъжи. Ние му вярваме, това е негово решение, не е казарма, в която издаваш заповед и някой тръгва на фронта“.


Анкета

Трябва ли да има правителство с третия мандат?


Резултати
Видео
Били Айлиш издаде дългоочаквания си албум Happier Than Ever
 02.08.2021 14:00      
Видео
Зрелищен полет на автомобил през два пътя бе заснет на видео
 25.07.2021 18:45